x
En veterinär möter en elefant som…
Han började jobba som servitör i ett främmande land - idag arbetar han som ingenjör för NASA En 26-årig tjej kritiseras för att hon har en relation med en äldre man:

En veterinär möter en elefant som han räddat 12 år tidigare: "Vi kände igen varandra och hälsade på varandra"

13 Juli 2021 • Av sofia
4.634
Advertisement

Mellan en människa och ett djur bildas i många fall ett mycket speciellt band. Om en människa till exempel börjar ta hand om ett djur i nöd kan du vara säker på att djuret i fråga kommer att vara tacksam för det för resten av livet. Det verkar som om den thailändska veterinären Dr Pattarapol Maneeon fick bevis på detta under det lyckliga mötet med en elefant som han hade behandlat 12 år tidigare. Elefanten som heter Plai Thang verkar i sin tur ha känt igen den människa som många år tidigare bokstavligen hade räddat hans liv. Ett mycket rörande möte som du nedan kan se bilder av!


Plai Thang är en 31-årig elefant som för 12 år sedan räddades av personalen från Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation från en nästan säker död. År 2009 hittades den stackars elefanten under mycket dåliga förhållanden i skogen i Rayong, i östra Thailand. Elefanten led av trypanosomiasis, en potentiellt dödlig infektionssjukdom, från vilken dock Dr. Pattarapol lyckades rädda den. Elefanten led även av andra sjukdomar och när den anlände till Forest Industry Organisation i provinsen Lampang för att behandlas, visade den sig vara ganska aggressiv. Samtidigt uppvisade dock elefanten även stor intelligens och han visste att dessa människor bara försökte hjälpa honom. Doktor Pattarapol lyckades med stor beslutsamhet och tålamod göra att Plai Thang blev helt frisk och elefanten släpptes sedan ut i sin naturliga miljö. Nu, efter tolv år av att aldrig ha träffat en människa, verkar elefanten ha känt igen "sin" veterinär.

Doktor Pattarapol vandrade igenom det skogsområdet där djuret släppts ut när han plötsligt kände igen ljudet av den elefant som han träffat för 12 år sedan, han var helt säker på att det var Plai Thang! När de två stod ansikte mot ansikte med varnadra verkar det som om elefanten kände igen honom. Som ett tecken på sin vänskap och tacksamhet sträckte Plai Thang ut sin snabel i riktning mot mannen som sträckte ut sin hand för att röra vid den.

"Jag minns ljudet han gjorde med sin snabel mycket tydligt," kommenterade Dr. Pattarapol, "Plai Thangs ljud är väldigt unik. När vi först träffade honom var han mycket aggressiv. Hans kropp var svag och han kunde inte hänga med de andra elefanterna. För honom tog det väldigt lång tid att läka, men vi lade märke till att han var väldigt intelligent och att han ville bli frisk. Nu träffades vi igen. Vi kom ihåg varandra och hälsade på varandra. Det var ett mycket speciellt ögonblick" berättar läkaren som var synligt rörd. Hur kan man inte bli rörd av en sådan historia?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack