En tjej med Downs syndrom tar konstexamen och pappan delar stolt nyheten med resten av världen - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En tjej med Downs syndrom tar konstexamen…
En sophämtare räddar livet på en äldre kvinna efter att ha märkt att hon inte slängde sopor sedan 2 veckor tillbaka Hennes svärmor tar hål i öronen på dottern utan hennes tillåtelse och sätter igång världens bråk

En tjej med Downs syndrom tar konstexamen och pappan delar stolt nyheten med resten av världen

Av sofia
350
Advertisement

Ingenting är omöjligt om vi tror på det vi gör. Det är inte bara ett uttryck eller talesätt, utan motiverande ord som kan vägleda oss genom även de tuffaste situationerna. De negativa situationer som vi hamnar i under livets gång kan vara riktigt många, men passion, mod och god vilja lyckas ofta göra stor skillnad.

Rachel, flickan vi nu ska berätta för dig om vet detta mycket väl. För henne har livet helt klart inte varit någon dans på rosor sedan födseln efter att ha kommit till världen med Downs syndrom. En funktionsnedsättning som emellertid aldrig har stått i vägen för hennes drömmar och förhoppningar som hon strävat efter tills hon uppnått dem och detta har gjort henne till ett verkligt föredöme

Med en passion för konst och fotografi sedan alltid började Rachel, med hjälp av det ovärderliga stödet från sin familj, studera vid Institute of Arts of California (CalArts). Där har hennes karriär varit en kontinuerlig framgång, så pass mycket att hon, med utmärkta resultat, tog konstexamen, med specialisering inom fotografi och media.

En milstolpe som gjorde pappa Jay mycket stolt över henne. Sedan flera år har mannen ägnat sig åt att genomföra kampanjer som uppmuntrar allmänheten att inkludera personer med funktionsnedsättning i de mest varierade sociala miljöerna, i jämlikhetens namn, men trots de stora framsteg som görs nästan överallt, är detta ännu inte alls självklart.

Advertisement

För att låta världen få veta hur lycklig han är över sin lilla tjejs resultat delade Jay berättelsen på Twitter och kallade sig "den stoltaste pappan på planeten". Det är inte alls lätt för personer som är födda med Downs syndrom att ta examen som Rachel gjorde. Ofta uppmuntrar faktiskt inte svårigheterna, den diskriminering och behandling som dessa människor får i samhället dem att fortsätta kämpa för sina mål.

Rachel å andra sidan trodde på sig själv och ställde även ut sina fotografier vid olika offentliga evenemang. Allt som återstår är att berömma henne och hoppas att hennes berättelse kommer att kunna inspirera många mindre lyckligt lottade människor för sitt mod, sin uthållighet och sin viljestyrka.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack