En av de saker en mamma aldrig borde göra är att glömma bort sig själv - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En av de saker en mamma aldrig borde…
Han har bara ett fåtal månader kvar att leva på grund av en tumör så han bestämmer sig för att gifta sig med sin flickvän innan han avlider En man blir inlagd på grund av coronaviruset, hans hund följer honom och väntar i flera dagar utanför sjukhuset

En av de saker en mamma aldrig borde göra är att glömma bort sig själv

Av sofia
226
Advertisement

Varför ser många människor negativt på en välvårdad, sminkad och kanske uppklädd mamma och dömer henne snabbt som en kvinna som tänker på annat än sina barn? Varför måste en bra mamma ha ett slarvigt utseende, mörka ringar under ögonen och kläder som är nerkladdade med mat som hennes lilla son kastat på henne medan han åt? Tyvärr är kvinnors och mammors liv fulla av fördomar och klichéer som vi kämpar för att bli av med.

image: pxhere

Nej, mammor behöver inte lägga allt det de var innan sina barn i en byrålåda. De behöver inte ta farväl av sina ambitioner, planer och drömmar bara för att det nu finns blöjor att byta och barn att uppfostra. Troligtvis kommer en mamma spontant att lägga stora delar av sitt tidigare liv åt sidan i samband med barnets födelse, men det är även normalt att dessa aspekter förr eller senare kommer att bli en viktig del av hennes liv igen.

Och nej, det faktum att hantera något annat än barnen med samma passion har ingenting med färdigheten hos en mamma att göra. Kvinnor har all rätt att gå ut med vänner eller vem de än vill utan att behöva prata om skolarbete eller sina barns raseriutbrott. De flesta kvinnor kommer förr eller senare att vilja ha på sig något trevligt för att känna sig fin, släppa ut håret utan att behöva orora sig för att hennes son rycker av henne det, eller sminka sig lite för att täcka de numer outplånliga mörka ringarna under ögonen.

image: pexels

Varför skulle hon behöva bli utpekad som en distraherad mamma? Från detta till att säga att hon inte är en bra mamma går tyvärr ofta mycket fort. Men en lycklig mamma är avgörande för lyckliga barn och en fridfull familj. En glad mamma bortom mammarollen lär sina barn att vara lika glada bortom henne och är det inte det som alla föräldrar vill egentligen? Att se till att deras barn lever i en värld som gör dem lyckliga, med gränser som sträcker sig bortom familjen?

Till alla mammor där ute: få inte skuldkänslor om du bryr dig om att se bra ut eller känner behovet av att göra något annat som inte har med barnen att göra. Du gör något bra för dig själv och följaktligen gör du det för dem som älskar dig.

Tags: KvinnorFamilj
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack