5 effektiva husmorsknep för att lösa upp stopp i handfatet utan att skada rören - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
5 effektiva husmorsknep för att lösa…
Ägarna stängde in hunden mellan dörren och gallret för att de inte kunde ta hand om den under karantänen En 90-årig man hävdar att han har 50 barn varav 17 med sin fru, 15 med sin svägerska och ett med sin svärmor

5 effektiva husmorsknep för att lösa upp stopp i handfatet utan att skada rören

Av sofia
4.034
Advertisement

Tyvärr är det ganska vanligt att det i hemmet, i duschen eller i handfaten, blir stopp i avloppet. Hår, matrester och olika typer av smuts är de främsta orsakerna till att detta sker. På lång sikt, förutom att skapa problem med avrinningen och dålig lukt, kan det även uppstå skador på själva rören. Naturligtvis finns det ett flertal kemiska produkter som enkelt kan köpas i vilken mataffär som helst, men det finns minst lika många husmorsknep som både är billigare, mer miljövänliga och minst lika effektiva. Dessutom är det inte alltid bra att använda aggressiva kemikalier för våra rör, det är bättre att använda sig av mer "naturliga" lösningar.

1. Salt, vinäger och bikarbonat

Om det är ordenltigt stopp i avloppet bör du prova detta "recept":

60 g bakpulver
40 g salt
230 ml vinäger

Blanda saltet med bakpulver och häll sedan allt i avloppet. Värm vinägern på låg värme och häll den över de andra ingredienserna. Täpp omedelbart för avloppet för att förhindra att skummet som bildas rinner ut. Låt verka i minst 20 minuter och skölj sedan noggrant med varmt vatten.

2. Vatten och salt

Om det inte ännu har blivit helt stopp kan du använda en enkel blandning av vatten och salt. Häll 60 g salt i avloppet och häll sedan på kokhett vatten. Låt verka och skölj sedan med varmt vatten.

Denna metod kan behöva upprepas flera gånger innan man uppnår tillfredsställande resultat.

 

Advertisement

3. Bikarbonat och vinäger

Koka upp lite vatten och häll det  i avloppet, tillsätt sedan 60 till 120 gram bikarbonat och vänta några minuter. Gör en blandning av lika delar vatten och vinäger separat och häll den i avloppet. Var noga med att stänga den med ett lock omedelbart därefter för att undvika skum. Häll slutligen lite varmt vatten för att skölja.

4. Kaustiksoda

Om du har den här produkten hemma, vet du också att den ska användas med försiktighet och förvaras utom räckhåll för barn. För att använda kaustiksoda eller natriumhydroxid bör du fylla en hink med 3 liter vatten och tillsätta 750 ml kaustiksoda (använd alltid skyddshandskar för att hantera behållaren!). Efter några minuter bör blandningen börja skumma - häll den i avloppet och vänta i 20 minuter. Skölj slutligen allt med kokhett vatten.

5. Använd en galje för att göra rent avloppet

Många av er vet säkert redan att galgmetoden är användbar för att ta bort ansamlingar av smuts och hår som fastnat i avloppet. Det räcker med att ta en metallgalge och forma handtaget så att det blir en slags tunn krok, som kan tryckas ner i avloppet.

Kände du redan till alla dessa metoder? Berätta vilken av dessa som fungerade bäst för dig!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack