En 100 % naturlig hemmagjord myggfälla som görs av en flaska och några enkla ingredienser - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En 100 % naturlig hemmagjord myggfälla…
En 3-årig flicka blir brudtärna på bröllopet åt sin benmärgsdonator som räddat henne från leukemi Från valp till hund - 10 roliga bilder som visar hur fort våra vovvar växer

En 100 % naturlig hemmagjord myggfälla som görs av en flaska och några enkla ingredienser

Av sofia
2.016
Advertisement

För många människor är de en riktig "plåga" under sommardagar och nätter, envisa och påträngande som få andra djur. Vet du vilka djur vi pratar om? Vi pratar så klart om myggor, insekter som med den varma säsongens ankomst börjar fylla våra hem och gör livet lite svårare. Inte bara för betten, utan kanske framför allt för den irritation som de kan orsaka oss medan vi sover. Det blir därför en prioritet att skydda sig ordentligt. Det finns många metoder, både mer och mindre effektiva sådana.

Förutom de kemikalier som säljs i butikerna finns det även gör-det-själv metoder som både är praktiska, billiga, naturliga och prisvärda lösningar för att bli av med dessa hatade insekterna. Speciellt en som verkar fungera speciellt bra, nämligen den så kallade metoden med plastflaskan.

Vad du behöver

För att göra denna hemmagjorda och billiga "fälla" behöver du först en 2 liters plastflaska, ett föremål som om det återanvänds på detta sätt även får ett nytt liv istället för att hamna i soporna. Utöver flaskan kommer du att behöva:

 • 200 ml vatten
 • 4 matskedar socker
 • lite tejp
 • 1 gram jäst
 • en bit svart papper eller en mörk trasa
 • en behållare för att värma vattnet

Som du ser är detta enkla saker som alla har i hemmet. Denna metod innehåller inga kemiska ämnen och är dessutom lätt att förbereda.

Metoden

För att skapa detta billiga och 100% naturliga myggmedel gör du så här:

 • Du klipper plastflaskan så rakt som möjligt precis innan den smalnar av innan locket
 • Värm sedan vattnet i en kastrull och häll över sockret och blandar tills det har lösts upp
 • Vattnet måste koka i cirka 10 minuter, varefter du låter det svalna
 • Häll sedan blandningen i botten av den uppskurna flaskan
 • Tillsätt jäst i vattnet utan att blanda. Den kemiska reaktionen som följer kommer att locka myggorna
 • Vid denna punkt sätter vi in ​​den övre delen av flaskan, upp och ner, inuti den nedre halvan, som om det var en tratt
 • Försegla sedan med tejp 
Advertisement

Nu är det dags att täcka din myggflaska med svart papper eller en trasa utan att täcka överdelen och prova den.
För att göra detta, bör du ställa den i ett mörkt och fuktigt hörn av hemmet. Om du istället vill prova den utomhus, är det viktigt att ställa den i ett hörn eller hänga upp den.

Allt som återstår är att vänta och inom några dagar, genom att ta bort det svarta pappret eller trasan kommer du att kunna kontrollera om din fälla fungerar. Om du har myggor i flaskan betyder det att den fungerar. I det fallet är det dags att göra en ny och fortsätta att leva lugnt både dag som natt utan att behöva bli störd av dessa ihärdiga insekter.

image: Pxhere
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack