Ta farväl av vinterkylan: 6 tips för att undvika att vrida upp värmen till max och spara på räkningarna - TittaPaVideon.se
x
Ta farväl av vinterkylan: 6 tips för…
Svarta stekpannor? Du kan få dem att se ut som nya igen med hjälp av lite alluminiumfolie En anställd blir tillfälligt barnvakt för att hjälpa en mamma med två tvilligar som råkat ut för en bilolycka

Ta farväl av vinterkylan: 6 tips för att undvika att vrida upp värmen till max och spara på räkningarna

10 December 2021 • Av sofia
16.590
Advertisement

Ihop med vintern kommer även ett behov av att värma upp hemmet tillräckligt mycket för slippa lida av den låga utomhustemperaturen. Vanligtvis använder vi oss av värmefläktar eller element för att stänga ute kylan, båda metoder som vanligtvis, i slutet av månaden, verkligen inte lättar på räkningen. Så hur kan man då göra för att spara lite pengar under vintern och samtidigt gör huset lite varmare utan att till varje pris slå på värmen till max?

via: Creativo
  • Använd mattor: även om det är en till synes oviktig detalj, kan ibland stora mattor i husets mest använda rum, såsom vardagsrummet eller sovrummet, skapa en känsla av värme under kallare dagar.
  • Använd dragstoppare: dessa små inredningsdetaljer som ofta är färgglada är verkligen en praktisk lösning för att förhindra kall luft från att passera genom fönsterkarmarna eller öppningarna längst ner på ytterdörren eller glasdörrar och komma in i huset, vilket drar in kall luft som sänker inomhustemperaturen. Att använda ett eller flera dragskydd kan verkligen göra skillnad!
  • Försegla din eldstad: om du inte har använt den på länge eller om du inte tänker använda den längre, kan du försegla den för att försäkra dig om att det inte tränger in kyla därifrån. Om du inte vill täta den kan du alltid stänga den med isoleringstejp eller specialanpassade paneler.
  • Att bära varmare kläder: om man vill undvika att vrida upp värmen till max för att spara in pengar, kan det alltid vara en bra lösning att bära ett extra lager kläder, eller ett riktigt varmt plagg. Det är ingen idé att gå runt i kortärmat inomhus och sedan höja temperaturen på termostaten, att göra så är enbart ett onödigt slöseri. En vintertröja i ull kan säkert göra skillnad i det här fallet!
  • Stäng oanvända rum: om det finns delar av ditt hem som du nästan aldrig använder kan du lika gärna stänga dörrarna till dessa tomma rum för att undvika att slösa bort extra värme.
  • Täta dina fönster om det behövs: du kan använda dig av tätningsskum, isoleringstejp eller andra typer av tätningar för dina fönster som med tiden tenderar att spricka eller slitas ut och släppa in kall luft i husets alla rum. 


Har du någonsin testat något av dessa tips?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack