6 enkla och effektiva sätt att nyttja salt i hemmet - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
6 enkla och effektiva sätt att nyttja…
5 killar blir föräldralösa efter att ha förlorat sin pappa på grund av coronaviruset, 6 år tidigare hade mamman dött på grund av en tumör En man räddar en övergiven kattunge som är döv, katten visar honom all sin kärlek och tacksamhet

6 enkla och effektiva sätt att nyttja salt i hemmet

Av Sara Lindblad
1.241
Advertisement

Salt är nånting man alltid hittar i våra skåp och kök. Vi kan nyttja det för att smaksätta våra maträtter men även för att lösa en del små dagliga problem i samband med städningen av hemmet. De är tricks som vi alla borde känna till, dels för att de förenklar vår vardag men även för att de sparar tid och pengar - två rätt avgörande faktorer. Mot intorkat fett på kökskaklet, till smutsiga stekpannor och till och med för att kyla drycker: dessa och fler är tipsen som vi ger er för att på bästa sätt nyttja denna enkla och superanvändbara ingrediens!

1. Undvik oljestänk när du steker

Tillsätt en nypa salt i oljan, innan den värms, så undviker du att bli full av otrevligt oljstänk vilket är svårt att tvätta bort.

2. För att göra rent intorkade stekpannor

Om ni har bränt botten av favoritstekpannan, eller bara inte lyckas göra den ren från intorkad mat, kan ni strö över salt och tillsätta varmt vatten. Låt stå i cirka 10 minuter innan  ni sätter på spisen och låter vattnet koka helt kort. Ni kommer se att smutsen lossnar på en sekund!

Advertisement

3. För att rengöra en kökssvamp

Ta en skål och fyll den med vatten och salt; doppa kökssvampen i vattnet och ställ sen in skålen med svampen i mikron i några minuter (glöm inte kolla så att skålen är mikrovågsugnssäker!). Ta ut skålen och krama ordentligt ur svampen: den är som ny!

4. Snabbaste sättet att kyla drycker

Visste ni att temperaturen i en lösning sänks om man rör ner salt i vattnet? Med andra ord, saltet kyler ner vattnet när det blandas! Just detta trick är viktigt att komma ihåg på sommaren, när vi alltid vill ha ett förråd av kylda drycker redo att njuta. För att snabbt kyla dina drycker, gör så här: fyll en kylbox med is och några drycker, strö sen salt över isen och vänta. Du kommer se att dina drycker kyls mycket snabbare!

5. Att rengöra avloppet

Stopp i avloppet är ett ganska vanligt problem, både i köket och i badrummet, vilket vi ofta löser med dyra kemiska produkter. Varför inte prova med salt istället? Blanda salt och bikarbonat och häll blandningen i avloppet; häll sedan ner vitvinsvinäger i avloppet och låt verka en stund utan att spola. Öppna till sist kranen med varmvatten och skölj.

Advertisement

6. Tvätta bort ägg, ,

Rått ägg är en ingrediens som kan ge ordentliga fläckar och som är svår att tvätta bort med moppen. Om ni nånsin tappat ett ägg på golvet vet ni vad vi menar. Prova istället att strö salt över ägget och vänta nån minut, torka sen bort alltihop med en trasa: ni ska se att det är mycket lättare!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack