Några goda skäl till att undvika att berätta för mycket om sig själv för andra och leva lugnare - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Några goda skäl till att undvika att…
Han har en hjärntumör men bestämmer sig för att gifta sig och skaffa barn, idag kan han fortfarande krama om sin familj Den här mannen gör sandskulpturer som är så detaljerade och realistiska att de verkar levande

Några goda skäl till att undvika att berätta för mycket om sig själv för andra och leva lugnare

Av sofia
536
Advertisement

I en tidsera då allt omedelbart delas och visas för hela världens ögon och kommentarer har ordet "privat" verkligen förlorat sin betydelse. Faktum är att få människor i dag lyckas hålla offentlig och personlig information åtskilda. Tack vare moderna kommunikationsmedel och sociala medier som, om de inte används med omdöme och ägnas rätt uppmärksamhet, utsätter oss och alla  för en ständig integritetskränkning.

Vi överdriver inte, det räcker med att se sig omkring för att förstå att det faktiskt är så. Att prata för mycket om sig själv och blotta sig själv är en risk som man inte bara tar i den "digitala världen" utan som även rör våra relationer i det verkliga livet och som det alltid är bra att försöka undvika, även om vi gör det i godan tro av den enkla anledningen att det att inte prata för mycket om sig själva kommer att göra dig lyckligare.

via: Medium.com
image: Pexels

Det handlar inte om att vara asocial eller om att inte öppna sig för andra. Tyvärr, kanske av en önskan att inleda relationer eller bli accepterad, tenderar vi ofta att gå bortom våra privata gränser, vilket istället skulle vara bättre att inte göra när vi pratar med andra. Om vi ​​har en uppriktig, vänlig och pålitlig person framför oss är detta inte ett problem. Risken finns dock att vi lägger våra hemligheter och privat information i fel händer.

Vad kan hända? Vi riskerar att det vi säger berättas vidare och att vi utsätts för onödig kritik, det vill säga att de målar upp en bild av oss som inte har utvärderats tillräckligt och kanske är baserad på antaganden eller för snabba utvärderingar enbart för att döma oss och inget annat.

När det gäller detaljer, information och hemligheter menar vi absolut inte att det är fel att lita på andra och säga som det är. Ibland måste du dock välja de personer som du vill göra det med, det vill säga som förtjänar ditt förtroende. Det finns också en risk att du inte ger rätt utrymme till den du har framför dig, som kan bli överväldigad av dina problem medan hen istället skulle behöva anförtro dig sina.

image: Pxfuel

Tyvärr är inte alla människor i världen våra "vänner". Faktum är att de människor som vi verkligen kan anse vara det under en livstid kan räknas på en hand. Därför bör vi dela våra djupaste tankar med dem som vi vet inte kommer att känna avund eller frustration, i vissa fall dolt bakom en "mask" av leenden och falskhet. Det är trevligt att dela lycka, men det betyder inte att man bör anförtro sig åt alla.

Det handlar ju bara om att ändra sin attityd och att överge beteenden som kanske är kopplade till ett kontinuerligt behov av att kommunicera och umgås. Att alltid ha en viss "aura av mysterium" när man är med andra människor och lära sig att öppna sig bara med de som vi verkligen litar på är ett sätt att leva bättre, även om det ibland kan verka som att man stänger in sig i sig själv. Detta är dock inte fallet, eftersom det kan hända att man misstar sig när man utvärderar människor, det är upp till oss att besluta hur vi ska skydda oss från tråkiga överraskningar.
 

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack