Den här pojken har fått i hemläxa att göra en teckning, men har inget papper och inga färgpennor hemma så han gör en teckning i lera - TittaPaVideon.se
x
Den här pojken har fått i hemläxa…
Fyllda auberginer - ingredienserna och steg för steg instruktioner för att tillaga denna smakrika rätt som innehåller få kolhydrater Ett äldre par blir vräkta efter det att deras barnbarn lurat dem och sålt deras hus

Den här pojken har fått i hemläxa att göra en teckning, men har inget papper och inga färgpennor hemma så han gör en teckning i lera

15 Maj 2020 • Av sofia
1.231
Advertisement

I och med den globala lockdownen är många av skolorna runt om i världen stängda för att begränsa spridningen av coronaviruset och därför har de otaliga lektionerna mellan lärare och elever fortsatt på distans med hjälp av internetanslutning. På vissa platser i världen, där fattigdomen är utbredd och tillgången till datorer och elektroniska apparater är låg, är svårigheterna med distansundervisning verkligen många. Så som i Argentina.

via: Infobae

image: Infobae

Den rörande historien vi vill berätta om idag ägde rum i byn Luján de Cuyo i Argentina. Här arbetar Claudia Arabena som professor i plastik på General Espejo-skolan och hon vet att många av hennes elever kommer från mycket fattiga familjer, som inte har internetanslutning hemma. Att ta lektioner på distans är verkligen svårt, så Claudia tilldelade dem en mycket enkel hemuppgift: att skapa ett konstverk med hjälp av de material man har hemma.

En av hennes elever, Luciano, som bara är 11 år gammal, skickade ett fotografi som rörde läraren djupt och många andra människor på sociala medier också som delade bilden. Pojken hade varken papper eller färgpennor hemma, så med hjälp sin 4-åriga bror skapade han en dinosaurie med jord, grenar och tegel. Han hade inget annat.

image: Infobae

Han använde jorden blandad med vatten för att forma djurets kropp, några pinnar som klor och tänder och för att ge färg använde han pulvret från tegelstenar. Luciano avslutade sitt arbete med att skriva sitt namn med stora bokstäver med hjälp av några pinnar. När han var klar tog hans föräldrar en bild och skickade den till läraren.

”Det ger mig enorm tillfredsställelse att få veta att han gjorde det långt ifrån sitt hem. Jag vill rädda barnens arbete som, trots den dramatiska situationen, vill fortsätta. Detta gör Lucianos arbete ännu mer värdefullt” sade läraren som var djupt rörd.

En hemläxa som är värd mycket mer än en skollektion framför en skärm... eller vad tycker du?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack