Squashchips - lätta, utan fett och enkla att tillaga i ugnen på bara några minuter

av sofia

30 April 2020

Squashchips - lätta, utan fett och enkla att tillaga i ugnen på bara några minuter
Advertisement

Under denna period då många av oss tillbringar mer tid hemma och kanske blir uttråkade, är en av de aktiviteter som kan göra att tiden går snabbare, och som också gör att vi har kul med en god dos fantasi och kreativitet, matlagning. Hur många bakverk eller smakrika rätter har vi inte provat på hemma under sista tiden? För receptet vi vill lära dig idag räcker det med squash och lite salt. Det är inget skämt.

via CicciChic in Cucina

Advertisement
YouTube

YouTube

Ett mycket välsmakande och fettsnålt recept man kan göra med squash är så kallade squashchips, ett välsmakande mellanmål, väldigt lätt, som inte innehåller någon typ av fett och som lätt kan tillagas i ugnen. Du behöver bara två ingredienser:

lite salt
5 eller 6 squash

Så här gör du. Tvätta och torka squashen, skär den sedan i tunna skivor, sedan placerar du skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem torka i cirka två timmar. När detta är klart slår du på ugnen på 100 ° och kontrollera att squashskivorna har torkat helt under tiden.

Advertisement
YouTube

YouTube

Salta sedan squashen på plåten och grädda skivorna i ugnen vid 100 °. Detta kommer att göra dem krispiga utan att de bränns. Tillagningstiden i ugnen beror på hur snabbt de förlorar sin vätska, tjockleken på skivorna och hur mogna grönsakerna är. Tillagningstiden brukar dock ligga någonstans mellan 30 och 45 minuter.
 
När de är krispiga och gyllenbruna är det dags att ta ut dem ur ugnen och servera dem hur du vill medan de fortfarande är varma. Dina gäster och även barnen kommer att älska dem!
 

Advertisement