Nutelladessert med kaksmulor och kräm, ett fräscht recept som inte tillagas i ugnen - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Nutelladessert med kaksmulor och kräm,…
11 bilder fulla av lycka som kan lysa upp även den mörkaste av dagar En gäng motorcyklister med ett hjärta av guld donerar mer än 200 cyklar till barn i svårighet

Nutelladessert med kaksmulor och kräm, ett fräscht recept som inte tillagas i ugnen

28 Juli 2020 • Av sofia
1.859
Advertisement

Under sommarsäsongen är det alltid ett problem att ställa sig framför ugnen och laga mat, oavsett om det rör sig om en varmrätt eller en efterrätt. Vi vill ha något fräscht och välsmakande, som inte gör att man känner sig tung men som samtidigt är välsmakande och ger oss tillfredsställelse. Idag vill vi prata om ett perfekt recept på en dessert för årets hetaste säsong, som bokstavligen kommer att älskas av både små och stora. Det är en nutelladessert med kaksmulor och kräm!

De ingredienser du behöver är:

350 g torra kakor
170 g smör
2 msk florsocker (valfritt)
350 ml vispgrädde
150 g kondenserad mjölk
Nutella

Först av allt smular du kexen, antingen för hand eller med hjälp av en mixer. Låt smöret stå ute i  rumstemperatur, så att det blir mjukt. Tillsätt smöret till de finhackade kakorna tillsammans med florsocker och blanda allt. Sedan lägger du ut ett lager av blandningen i en form med 24 centimeters diameter.

Låt blandningen stå i kylen eller frysen i minst en halvtimme, tillsammans med de återstående smulade kakorna. Under tiden börjar du förbereda krämen genom att vispa den kylda grädden och tillsätter sedan lite kondenserad mjölk. Nu är din kräm klar!

Ta sedan din kylda form med ett lager kakor och häll över krämen med kondenserad mjölk och vispad grädde. Sedan lägger du till så mycket nutella som du vill ha.

Advertisement

Det sista steget består av att placera de smulade kexen som blivit kvar över nutellalagret. Ställ sedan kakan i kylen tills den stelnat och sedan kan du ta ut den och servera den till dina gäster... Vi är helt säkra på att de kommer att älska detta fräscha och välsmakande recept.

Smaklig måltid!

Tags: KökPraktiska
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack