En tjej utan armar syr munskydd för läkare och sjuksköterskor med sina fötter

av sofia

03 Maj 2020

En tjej utan armar syr munskydd för läkare och sjuksköterskor med sina fötter
Advertisement

Hela världen försöker ge konkret hjälp till personalen i det globala hälsosystemet som har en enorm press på sig just nu på grund av utbrottet av covid-19-pandemin. Många inom vården, inklusive läkare och särskilt sjuksköterskor, har inte individuell skydds- och säkerhetsutrustning, såsom munskydd, engångshandskar och visir. Det finns de som med sitt lilla bidrag gör allt för att läkare och sjuksköterskor ska vara redo att kämpa mot viruset.

via Newsflare

Advertisement
Viral News/YouTube

Viral News/YouTube

Ta till exempel den extraordinära historien om Norfarrah. Norfarrah Syahirah Shaari är en 32-årig kvinna född utan armar, vilket innebär att hon hela sitt liv har tvingats anpassa sig. Hon vägrade att låta sin funktionsnedsättning definiera henne, så pass mycket att hon visar världen att hon kan sy skyddsmasker för andra med sina fötter och munskydden hon skapar är verkligen otroliga.

Norfarrah bor i Selangor, Malaysia och tillverkar masker så att sjukhuspersonalen ska ha all nödvändig personlig skyddsutrustning under en period då hela det globala hälsosystemet lider av brist på effektiv utrustning.

Advertisement
Viral News/YouTube

Viral News/YouTube

Norfarrah är en av många volontärer som arbetar för Teluk Intan Community College-programmet. Flickan arbetar med att göra munskydd tillsammans med 34 andra människor, men hon utvecklade sina symaskinskunskaper långt före covidkrisen.

"Jag lärde mig att använda symaskinen för ungefär åtta år sedan eftersom jag behövde skräddarsydda kläder för min kropp", sa hon enligt det som publicerades av Newsflare. "Det var svårt till en början, men efter mycket hårt arbete och tålamod lyckades jag äntligen använda den snabbt." Varje dag visar Norfarrah att även en funktionshindrad kvinna fortfarande kan hjälpa till att slåss i denna kamp. Med extraordinära resultat!

Advertisement