En barägare tar loss alla sedlar som kunderna hängt på väggen för att ge dem till sina anställda

av sofia

24 April 2020

En barägare tar loss alla sedlar som kunderna hängt på väggen för att ge dem till sina anställda
Advertisement

Sedan den globala krisen som utlösts av coronaviruset startade har många människor blivit av med sina jobb eller tvingats stänga sina företag över en natt. Hälsorisker, förbud, isolering och social distansering har tyvärr orsakat oroande följder för ekonomin och återhämtningen kommer säkert inte att vara enkel.

Lyckligtvis finns det emellertid mitt bland alla dessa problem människor som har beslutat sig för att kavla upp ärmarna och försöka hjälpa dem som i detta ögonblick lider mer än andra på grund av pandemin. Precis som Jennifer Knox, ägare av Sand Bar på Tybee Island i Georgia. En plats som under lång tid kännetecknades av en egenhet, nämligen att dess väggar var täckta av en massa dollarsedlar, som kunder lämnat kvar. Pengar som nu har fått nya ägare.

via CBS Local News

Advertisement
CBS Local News/Youtube

CBS Local News/Youtube

I åratal har väggarna på denna bar dekorerats med sedlar, det var något som kännetecknade platsen. I och med pandemin och nedstängningarna har pubar, restauranger och barer emellertid varit tvungna att stänga sina dörrar och detta har lett till en oundviklig och enorm inkomstförlust. Förluster som oroar både chefer och anställda på många lokaler.

Advertisement

Since the word is getting out, thought I’d share it here! The Sand Bar is going to have a fresh new look, while giving...

Pubblicato da Jennifer Knox su Venerdì 27 marzo 2020

Så blev det även på Sand Bar och Jennifer kunde inte längre betala ut lönen till sina anställda. Så när hon såg sig omkring insåg hon att hjälpen för dem som hade blivit av med jobbet redan fanns där, framför ögonen på henne sedan länge... nämligen dollarsedlarna som hängde på väggarna.
 

Jennifer Knox/Facebook

Jennifer Knox/Facebook

Med hjälp av några frivilliga assistenter plockade hon ned sedlarna en efter en, räknade dem och fördelade dem jämnt mellan fyra av de anställda på baren och två musiker som ofta spelade där, som nu var arbetslösa. Totalsumman? Cirka 37 000 kronor, inget enormt belopp, men ändå en viktig hjälp, även om så bara för den gest som det representerar. Jennifer beslutade sig faktiskt med sin vänliga handlig att ändra utseendet på sin restaurang för att muntra upp människor som verkligen behövde det.

CBS Local News/Youtube

CBS Local News/Youtube

En liten, men samtidigt stor gest av vänlighet och medmänsklighet som ger oss hopp, i en period då hopp är något vi alla behöver väldigt mycket.

Advertisement