x
Blåregn, tack vare sin lila färg och…
En tårta med bara 3 ingredienser utan varken ägg eller mjöl, en lätt efterätt som är både smakrik och enkel 7 egenskaper som kännetecknar en kvinna född i Fiskarnas tecken, bland de mest känsliga och eleganta av alla stjärntecken

Blåregn, tack vare sin lila färg och sin doft skapar den en magisk stämning i trädgårdar världen över

26 April 2020 • Av sofia
1.047
Advertisement

Med sina blommor med en unik lila färg är blåregn bland de mest älskade dekorativa blommorna i världen. Deras blotta närvaro muntrar upp själen och ger en känsla av glädje, vitalitet och hopp. Vi talar om blåregn, blommor som växer på buske och som bjuder på en oförglömlig doft och färg varje år. De första exemplaren av denna buske sägs ha kommit till Europa tack vare Marco Polos återresa från Fjärran Östern.


Efter att ha kommit till Europa började blåregn användas för att dekorera byggnader och utomhusmiljöer i 1700-talets England. Passionen för att dekorera med blåregn i trädgårdar bröt sedan ut i USA under de följande århundradena. Det rör sig om ganska stora buskar som är lätta att känna igen, idag används de som  dekoration och uppskattas för sin speciella lila färg, men var försiktig för precis som med många andra växter av dess art bör blåregn under inga omständigheter ätas då alla dess delar är giftiga för människan!

Trots deras giftighet har blåregn en otrolig charm. En promenad i en trädgård eller genom en blomstertunnel dekorerad med dessa fantastiska lila blommor, kommer särekligen att få dig på gott humör, få dig att känna dig avslappnad och få dig att leva, om så bara för ett ögonblick, i en avkopplande värld långt borta från den frenetiska värld vi har runt omkring oss.

Vi slår vad om att du också älskar dessa lila små blommor och att du kanske blev sugen på att börja smycka dina utomhusområden med denna vackra växt som sprider glädje och lycka!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack