Coronaviruset - han klättrar upp i ett träd varje dag för att få WiFi-signal och följa sina universitetslektioner på nätet

av sofia

22 April 2020

Coronaviruset - han klättrar upp i ett träd varje dag för att få WiFi-signal och följa sina universitetslektioner på nätet
Advertisement

Utbrottet av coronavirusepidemin över hela världen skapar betydande problem på alla områden i vårt liv. Skolor och universitet är stängda i många länder och undervisningen är ofta "på distans" - det vill säga genom lektioner på nätet som genomförs dagligen av lärare som vill fortsätta med skolprogrammet och se till att barnen inte halkar efter. Att plugga på distans är inte lätt, men det är en lösning som är nödvändig för att övervinna de tekniska svårigheterna som är kopplade till det tragiska ögonblick vi står inför. I El Salvador finns det en mycket fattig pojke som, trots alla motgångar, vill följa sina lektioner på nätet till varje pris. Han har ingen internetanslutning hemma, så han klättrar upp i ett närliggande träd för att kunna få WiFi-signal.

via Youtube / elsalvadorcom

Advertisement
Youtube / elsalvadorcom

Youtube / elsalvadorcom

Han heter Alexander Contreras och är 20 år gammal och även om han började universitetet nyligen är han redan sina föräldrars, sin lärares och sina klasskamraters stolthet. Alex bor i ett mycket enkelt hus, tillsammans med sin familj och han vet mycket väl hur mycket hans far måste jobba för att kunna ge honom en utbildning. Han vill verkligen inte att hans pappa ska bli besviken på honom och samtidigt vill han förverkliga sin dröm om att bli professionell journalist. Så, varje dag, trots att han inte har internet tillgängligt, klättrar han upp i ett träd för att kunna få WiFi-signal och följa lektionerna i sin klass på nätet.

Advertisement
Youtube / elsalvadorcom

Youtube / elsalvadorcom

Med ett paraply för att skydda sig mot solen eller regnet, en anteckningsbok för att skriva anteckningar i ena handen och mobiltelefonen i den andra för att se sin lärare förklara dagens lektion. Självklart glömmer Alex inte att använda sin mask för att skydda sig själv och de runtomkring honom från risken att drabbas av covid-19. Hans lektioner börjar klockan 7 på morgonen och slutar vid 12, runt lunchtid. Hans lärare och klasskamrater förstår absolut att signalen inte alltid är tillräckligt stark och att Alex riskerar att missa viktiga förklaringar, så alla hjälper dem honom mer än gärna genom att skicka material och stötta honom på sin resa.

De motgångar som denna pojke tvingas möta varje dag är mycket orättvisa, men eftersom coronaviruset bröt ut även i hans område har de tvingats vidta dessa åtgärder för att möjliggöra en viss grad av säkerhet. Alex ger dock inte upp och fortsätter att studera för att bli en bra journalist!

Advertisement