Mitt i karantänen slänger en hyresvärd ut ett äldre par som inte längre hade råd med hyran

av sofia

28 April 2020

Mitt i karantänen slänger en hyresvärd ut ett äldre par som inte längre hade råd med hyran
Advertisement

Den extremt svåra situationen som hela världen går igenom på grund av coronaviruset för med sig många positiva berättelser, men också mycket smärta och situationer där människor verkligen riskerar att inte ha styrkan att gå vidare. Denna nödsituation och kris lockar verkligen fram det bästa och det värsta i många. Vissa uppoffrar sig själva för att hjälpa människor i nöd, medan andra tyvärr agerar självisk.

I många länder har det att stanna hemma blivit en nödvändighet för att skydda sig själva och skydda andra, men det finns de som inte har rätt förutsättningar för det, eller till och med berövas sina hem. Det här är vad som hände med ett äldre par i Colombia efter det att ägaren till deras hem beslutade att kasta ut dem mitt i karantänen.

via Santiago Osorio M./Twitter

Advertisement
osoriosantiago/Twitter

osoriosantiago/Twitter

Du läste rätt, Patricia Higuera och José Roberto Perez hamnade bokstavligen på gatan på grund av sin hyresvärd. De blev tvungna att leva och klara sig i en offentlig park i Bogota, med sina personliga tillhörigheter. Lyckligtvis för dem bestämde sig en godhjärtat person för att hjälpa dem.
 
Många fastighetsägare över hela världen hjälper just nu sina hyresgäster i svårighet, pausar månadshyran eller till och med köper grundläggande basvaror åt dem. Ägaren till huset där José och Patricia bodde, beslutade emellertid trots karantänen att de var tvungna att lämna huset.
 

Advertisement
osoriosantiago/Twitter

osoriosantiago/Twitter

Det skulle vara en underdrift att definera denna gest som hänsynslös, men lyckligtvis har den inte gått obemärkt förbi. Vissa grannar, som såg vad som hade hänt, meddelade omedelbart myndigheterna. Claudia Lopez, borgmästare i den colombianska huvudstaden, ingrep personligen för att hjälpa de utkastade hyresgästerna.

Patricia och Pedro flyttades till en anläggning och borgmästaren har meddelat att hon tänker sanktionera hyresvärden för den allvarliga gesten, som genomfördes vid en tidpunkt då det är helt otänkbart att kasta ut någon som inte kan betala sin hyra.

osoriosantiago/Twitter

osoriosantiago/Twitter

Liksom många andra har detta äldre par drabbats kraftigt av den ekonomiska krisen till följd av pandemin. Lyckligtvis fick dessa två stöd både av sina grannar och institutionerna som tog hand om dem. Det enda som återstår är att hoppas att själviska människor som deras hyresvärd får det de förtjänar. Det är helt oacceptabelt att i ett så pass känsligt ögonblick agera endast för egen vinning.

Advertisement