x
Göra espressokaffe: 5 användbara tips…
En cancersjuk pojke har tillbringat 3 år hemma och tittat på världen genom ett fönster, nu kan han äntligen gå ut Mitt i karantänen slänger en hyresvärd ut ett äldre par som inte längre hade råd med hyran

Göra espressokaffe: 5 användbara tips för att göra ett perfekt och välsmakande kaffe

28 April 2020 • Av sofia
894
Advertisement

För många människor över hela världen är att koka och dricka kaffe mycket mer än en enkel gest, det är en riktig ritual som ska göras med strikta regler så att den berömda energidrycken får bästa möjliga smak och konsistens. Vi överdriver inte, bakom kaffe finns det metoder, traditioner och villkor som måste uppfyllas, som, om de inte följs, riskerar att äventyra slutresultatet och vem vill ha ett kaffe med dålig smak? Det är faktiskt ingen som tycker om det.

Från espressomaskinen, till kapslarna, till bönorna som ska malas, till den enkla men tidlösa espressobryggaren... det finns många sätt att göra kaffe på. Här vill vi prata med dig om espressobryggaren som  ursprungligen är från Italien och ge dig några användbara råd om hur du alltid kan få ett mycket gott kaffe med den här bryggaren. 


1. Låt oss börja med vattnet - hur mycket och vilken typ av vatten man bör välja

Utan vatten skulle kaffe bara vara ett malet pulver eller bönor. Det är därför det är viktigt att använda rätt kvantitet och rätt kvalitet. För att förhindra att kranvatten förändrar smaken på ditt kaffe i espressobryggaren, skulle det vara bättre att använda naturligt mineralvatten, som värms i förväg i en kastrull (utan att koka det) och sedan hälls i kaffebryggaren. Hur mycket ska man då tillsätta i bryggaren? Fyll enbart till ventilen, inte mer.

2. Låt oss välja "rätt" kaffe, bättre med hela kaffebönor

 
Malt kaffe är verkligen det mest bekväma och mest använda, men om vi väljer det som ska malas, kommer vi säkert att få bättre resultat, just på grund av att det är färskare. För ett perfekt kaffe kan du mala bönorna själv och alltid ha rätt mängd tillgängligt för ditt kaffe.
Advertisement

3. Hur mycket kaffe bör man ha i espressobryggaren?

Detta är en grundläggande fråga att ställa och ett misstag som ofta görs när man förbereder ett kaffe med espressobryggaren är att överdriva med kaffet, sätta för lite eller pressa ned det innan du skruvar igen bryggaren. Kaffe bör fylla hela filtret, upp till kanten och framför allt bör man inte trycka på det. Om det är mer, kom ihåg att ta bort överskottet. Oroa dig inte, mycket betyder inte att det blir bättre, ditt kaffe kommer att vara fantastiskt ändå.

4. Innan du använder espressobryggaren bör du kontrollera gummitätningen

Om du har vidtagit alla nödvändiga försiktighetsåtgärder för att förbereda ditt kaffe, men dess smak fortfarande inte tillfredsställer dig, kan det vara något problem med själva kaffebryggaren. Särskilt gummitätningen är en komponent som ska hållas under kontroll hela tiden. Kom ihåg att den alltid måste vara vit, aldrig brun eller på annat sätt mörk. Om den är det, byt ut den.

5. Ska locket vara öppet eller stängt?

Även om detta är en mindre känd och utbredd metod och även om det finns flera "synsätt" i detta avseende, tror många att att koka sitt kaffe med locket på espressobryggaren öppet ger ett bättre resultat. Enligt denna uppfattning är det lämpligt att stänga den så snart den börjar låta och kaffet börjar rinna ut. I vilket fall bör man alltid stänga av plattan för att undvika att kaffet rinner över.

Advertisement
image: Pixabay
Allt klart? Genom att vidta de olika nödvändiga försiktighetsåtgärderna och komma ihåg att njuta av kaffet helst i en ganska tjock porslinskopp, kan din kaffepaus bli helt fantastisk. Kaffepausen är ett mycket trevligt ögonblick på dagen och därför är det viktigt att kvaliteten är så bra som möjligt. Hoppas det smakar!
 
Tags: FuskMatPraktiska
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack