x
7 användbara tips som hjälper oss…
Den här urgulliga polishunden kan inte sluta sova ens när han ska svära sin ed De ger honom en katt för att han ska göra sig av med den, men den här hemlösa mannen bestämmer sig för att behålla den, nu är de oskiljaktiga

7 användbara tips som hjälper oss att hålla maten färsk så länge som möjligt

19 April 2020 • Av sofia
1.567
Advertisement

Att veta hur man ska få ut så mycket som möjligt av sin tid för att kunna göra det bästa av situationen är inte alltid lätt och vanligtvis, efter att man har jobbat hela veckan, är det redan mycket om man lyckas handla en gång varje helg. Detta innebär att matinköpet kommer att vara mer brådskande och att mängden mat man handlar kommer att vara större än normalt. Problemet blir dock hur man ska lyckas hålla maten färsk så länge som möjligt? Inte alla vet att det finns flera knep som kan hjälpa oss med detta. Att känna till och använda sig av dem innebär att undvika att maten blir dålig, undvika att kasta den i soporna och spara in pengar.

Genom att följa dessa enkla steg kan du säga adjö till mögligt bröd, torra kex och sur mjölk efter några dagar.


1. Fruset kött (eller fisk)

För att undvika fenomenet "frysbränna" är det viktigt att veta hur man förpackar de livsmedel som ska frysas ordentligt. Detta är ett fenomen som ofta händer när vi fryser kött och fisk. Dessa produkter blir vanligtvis fulla av frost på ytan, torra och får en onormal färg. En sådan förändring beror på oxidationen av maten, som inträffar när produkten inte är ordentligt förpackad, det vill säga förpackningen inte ligger mot köttskivan, eller när vi förvarar den under en överdrivet lång tid i frysen, eller slutligen om temperaturen i vår frys inte är konstant. Detta kommer självklart att påverka lukten och smaken på köttet eller fisken när vi sedan äter den.

Hur undviker man detta? Det räcker med att skaffa fryspåsar. Lägg sedan exempelvis köttskivan i påsen, förslut den väl och doppa den sedan i en skål med vatten. På detta sätt uppnår du vakuumeffekt... du kommer att märka att ditt kött kommer att hålla längre i frysen.

2. Jordgubbar

Jordgubbar är som alla vet en frukt som bör konsumeras så snart som möjligt eftersom de snabbt blir dåliga. Det finns dock ett trick för att bromsa processen!
Fyll en skål med vatten och tillsätt lite äppelcidervinäger. Ta därefter din låda med jordgubbar och doppa den i vätskan. Sätt tillbaka den i kylen och... du kommer att märka att dina jordgubbar fortfarande kommer att vara röda och läckra i flera dagar!

Advertisement

3. Formbröd

Ofta använder vi formbröd för att göra rostat bröd, men vad händer när vi inte äter det på några dagar? Efter ett tag blir brödet mögligt. För att undvika detta, försök att sätta en färsk bit blekselleri i brödförpackningen och stäng den försiktigt. Efter en vecka kommer dina brödskivor fortfarande att vara mjuka och goda!

4. Kakor

Torkar kakorna som du just har köpt eller bakat omedelbart? För att undvika detta kan du ändra sättet du förvara dem i kakburken. Ett trick för att inte få dem att bli hårda nästa dag, kan vara att lägga en brödskiva i burken. De följande dagarna kommer du att kunna njuta av mjuka och väldoftande kakor, precis som du vill.

5. Mjölk

Händer det att du öppnar kylen på morgonen för att dricka ett härligt glas mjölk men känner den äckliga lukten av sur mjölk? Det här är vad du kan göra nästa gång du öppnar en flaska mjölk: tillsätt lite salt... det kan verka absurt, men under de följande dagarna kommer den att hålla bättre!

Advertisement

6. Bananer

Hur irriterande är det att vilja äta en banan och bara ha övermogen frukt hemma? När bananen blir "brun" på utsidan och även på insidan och är mjuk kan det vara omöjligt att äta den. Hur kan vi få dem att hålla så länge som möjligt? Enkelt, knyt ihop skaftet av bananerna med påsen du köpte dem i. Bananernas utseende kommer att förbli oförändrat!

Tags: FuskMatPraktiska
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack