Allt fler kvinnor avstår att färga håret för att visa upp sin naturliga hårfärg, vitt och grått är på modet

av sofia

18 April 2020

Allt fler kvinnor avstår att färga håret för att visa upp sin naturliga hårfärg, vitt och grått är på modet
Advertisement

Att åldras är oundvikligt, men det finns de som inte ger upp användningen av skönhetsprodukter för att förbättra sitt utseende och se yngre ut än de är. Att ta hand om din kropp och ditt ansikte är inte fel, men det finns de som kanske tar frågan på lite för mycket allvar och slutligen få motsatt effekt. Bland de olika produkterna som en kvinna ofta använder under sitt liv finns ofta hårfärg - med årens gång används den mer intesivt för att dölja den naturliga vita eller grå färgen på håret. Men vad är det egentligen för fel med att bära sin naturliga färg?

via Glamour

Advertisement

Många kvinnor har insett att de är helt tillfreds med sin naturliga hårfärg, så pass mycket att de väljer att stolt visa upp den. När håret börjar blekna betyder det att vår kropp "åldras", men vårt sinne vet att vi fortfarande är unga. Många män anses förresten inte bara "klokare" när de har grått hår och skägg, utan även mer attraktiva. Konstigt nog gäller inte samma sak för kvinnor, som om de slutar att färga håret automatiskt betraktas som mer misskötta.

Advertisement

I verkligheten, med hjälp av några små knep och en bra frisör, kan även kvinnor bli fria från färgning, som ofta är kemiska och skadliga för huden. Det finns många frisyrer som kan anpassas till olika ansiktsformer och den naturliga färgen som man med rätta vill visa upp. Att ha vitt eller grått hår är inte längre en symbol för skam, tvärtom - det finns till och med de som i ung ålder bestämmer sig för att färga håret vitt av modeskäl!

Inte alla har "modet" att släppa taget om hårfärg, men kanske kommer dessa foton att inspirera dig lite och kommer att ge dig lite mer självsäkerhet nästa gång du tvingas bestämma mellan din naturliga färg och att färga håret.

Advertisement