"Jag har grått hår sedan jag var 9 år gammal och har alltid färgat det för att jag skämdes, men nu tänker jag inte göra det längre"

av sofia

21 Mars 2023

"Jag har grått hår sedan jag var 9 år gammal och har alltid färgat det för att jag skämdes, men nu tänker jag inte göra det längre"
Advertisement

Även om fler och fler kvinnor under de senaste åren har börjat välja mycket ljusa platinanyanser, tenderar nuvarande estetiska normer att fortfarande vilja dölja "defekter" på grund av åldrande, såsom grått eller vitt hår och av denna anledning kan faktiskt de som får grått hår redan i tidig ålder känna sig obekväma med sin naturliga hårfärg.

Detta vet Zoë Miolla mycket väl, som hittade sitt första gråa hårstrå när hon bara var 9 år gammal och såg sitt hår bli grått redan vid 12 års ålder. Efter att ha kämpat mot detta under många år bestämde Zoë sig för att ändra inställning och agera annorlunda.

via New York Post

Advertisement

Photo Cred to the amazing Pramod Sonea, you've worked your wonders to make this mug look like a decent 5.5�

Pubblicato da Zoë Miolla su Sabato 24 febbraio 2018

Zoë, från West Haven, Connecticut, USA, förklarar att hennes pappa, Ralph Miolla, 52, först hittade ett grått hårstrå på hennes huvud när hon bara var nio år gammal. Även han hittade sitt första gråa hår i tidig ålder, när han bara var 12 och hennes farmor Annie Hogan, 72 år gammal, hittade sitt vid 14: "Jag har alltid tyckt att de hade vackert, friskt hår", säger hon.

Zoë sa att hon alltid har varit väldigt stolt över sitt hår, men i tonåren ville hon dölja det: "Det var en stor osäkerhet för mig på mellanstadiet. Det gråa var koncentrerat på den övre delen av mitt hår. Klasskamraterna kallade mig för "mormor". Det var ganska unikt på den tiden. Jag var inte som alla andra. Jag var en stor knubbig tjej och kombinationen med grått hår var inte det bästa."

Därför bestämde Zoë sig för att färga håret med hjälp av sin mamma, April. Vid 19-års ålder, när hon började gå på Ringling College of Art and Design, bestämde sig dock den unga kvinnan för att gå tillbaka till sin naturliga färg "av nyfikenhet".

Advertisement

"Jag gick på konstskola så alla hårfärger accepterades. När jag gick på college var jag redan 50 % grå. Efter sex månader var min lugg helt grå. Jag färgade till och med mina rötter i roliga färger ett tag. När jag var 21 år hade håret vuxit till axellängd och jag kunde klippa av allt. Jag var inte så van vid att ha helt grått hår. Det var en konstig känsla", förklarar Zoë.

Vid 25 visar kvinnan dock upp sin naturliga look och känner sig självsäker: "Nu är mitt hår 90 % vitt och jag är stolt över det. Det är mitt kännetecken och jag älskar det", säger hon. Ett bra exempel på hur en fysisk egenhet ibland faktiskt kan bli en styrka.

Advertisement