Efter 22 år slutar hon färga håret: "Jag känner mig mycket snyggare och självsäker"

av sofia

09 April 2023

Efter 22 år slutar hon färga håret: "Jag känner mig mycket snyggare och självsäker"
Advertisement

Dagens skönhetsnormer är alltid mycket krävande. Enligt "reglerna" i en social värld full av filter ska alla kvinnor (och män) framstå som smala, vältränade, med perfekt hud och definitivt med ett ungdomligt utseende. Det betyder att det inte är "acceptabelt" att ha några ålderstecken som rynkor eller vitt hår. Ändå – lyckligtvis – accepterar fler och fler människor sin naturliga skönhet, som Elisa Berrini Gómez, en 57-årig kvinna från Montreal, Kanada, som har slutat färga sitt hår och tycker att grått hår inte nödvändigtvis gör en kvinna attraktiv.

via Mirror

Elisa var övertygad om att grått hår var ett tecken på ålderdom och ägnade 22 år av sitt liv åt att färga håret innan hon blev övertygad om att sluta med det. Efter ett år av övergång under vilket hon hade blont och grått hår, har Elisa äntligen fått tillbaka sin naturliga färg, som nu är helt silverfärgad. "Jag känner mig mer attraktiv nu när jag har lärt mig att älska mig själv. Jag blir till och med uppvaktad av män mellan 25 och 45!" förklarade hon.

Även om hon alltid har haft en "rebellisk sida", är det enda hon ångrar i livet är att hon färgade håret under så många år: "Det är som att jag har "programmerats" att tro att grått hår gör mig mindre attraktiv. Jag värderade bara mig själv baserat på hårfärg. Men nu har jag insett att det inte är mitt hår som gör mig vacker, det är mitt självförtroende", sa hon. Elisa hittade sitt första gråa hårstrå vid 30 och slet ut det, men sedan började hon färga håret och vände sig till professionella frisörer. Men vid 52 års ålder bestämde sig Elisa för att sluta färga sitt hår: "Jag har alltid haft den här inre styrkan och jag har bestämt mig för att inte färga mitt hår längre", sa hon.

Advertisement

Hur som helst, blev Elisa förvånad över reaktionen från andra kvinnor om att acceptera sin naturliga färg. "Många kvinnor har frågat mig varför jag har grått hår och när jag förklarade mitt val för dem blev de förskräckta, vilket är synd. Som kvinnor borde vi stötta varandra, inte döma varandra", kommenterade hon.

Elisa känner sig mer attraktiv sedan hon lärde sig att älska och ta hand om sig själv. "Sedan jag slutade färga mitt hår tror folk att jag är 10 år yngre, det var det bästa valet jag någonsin gjort i mitt liv!" sa hon. Vad tycker du?

Advertisement