En mamma avslöjar sin hemlighet för att få jordgubbarna att hålla längre med hjälp av några ingredienser som vi alla har hemma

av sofia

03 April 2019

En mamma avslöjar sin hemlighet för att få jordgubbarna att hålla längre med hjälp av några ingredienser som vi alla har hemma
Advertisement

Vi är alla glada när jordgubbarna kommer till frukthandlaren och mataffären. De är ett tecken på att sommaren är på väg! Dessutom är jordgubbar bland de mest älskade och mångsidiga frukterna, passar för smoothies, desserter eller att ätas färska.

Det finns bara ett stort problem med jordgubbar, att de håller väldigt kort tid i kylskåpet och omedelbart efter att ha köpt dem måste du ta hand om dem och  äta dem snart. En mamma delade dock sitt knep för att få jordgubbarna att hålla i över en vecka! Här är  det.

Advertisement
pixabay

pixabay

Tricket går fort och framförallt kräver det bara ett fåtal ingredienser som redan finns hemma - vatten, vinäger och papper. Problemet med jordgubbar är mögel som kan göra dem oätliga på kort tid.

För att förhindra att de möglar, följer denna mamma dessa mycket enkla steg:

  • Doppa jordgubbarna i en 1: 5-blandning av vatten och vinäger.
  • Låt dem ligga i ungefär tio minuter.
  • Ta bort jordgubbarna och torka dem ordentligt: ​​du kan använda salladcentrifugen eller en pappershandduk.
  • Innan du placerar dem i kylskåpet, lägg dem i en stor behållare på en absorberande pappershandduk.
  • Lägg dem i frukt- och grönsaksfacket i kylskåpet.

Vinäger avlägsnar bakterier och mögel som är ansvariga för att jordgubbarna ruttnar och mycket mer effektivt än bara vatten. Det är därför mycket viktigt att torka jordgubbarna väl, eftersom fuktigheten skulle göra dem känsliga för mögel. Slutligen rekommenderar kvinnan att inte använda samma behållare som de köptes i eftersom de kan innehålla mögelsporer.

Genom att följa dessa steg kan du förlänga jordgubbens varaktighet i kylskåpet mycket ... och njuta av denna goda frukt längre!

Advertisement