2 praktiska råd för att undvika att glasögonen blir immiga om vi har på oss en skyddsmask

av sofia

22 April 2020

2 praktiska råd för att undvika att glasögonen blir immiga om vi har på oss en skyddsmask
Advertisement

När denna globala pandemi tar slut och den så kallade "Fas 2" påbörjas, måste man i många länder bära en skyddsmask om man vill visstas på någon typ av offentlig plats. I många stater över hela världen är det redan obligatoriskt att bära skyddsmask om man måste gå till mataffären eller apoteket eller göra en läkarundersökning, så vi måste antagligen vänja oss vid denna nya "mode accesoar" under en tid framöver.

via The National

Advertisement
Steven Depolo/Flickr

Steven Depolo/Flickr

Men att bära skyddsmask kan ha oönskade biverkningar. För dem som har glasögon kan det att ha en skyddsmask göra att glasen blir immiga. Hur kan man då lösa det här irriterande problemet? Enkelt.

Ett av de mest effektiva sätten att undvika att glasen immar igen är att sätta en näsduk på masken. Vik tyget horisontellt och placera det mellan ansiktet och masken, på detta sätt andas du in i tyget som suger upp fukten som är den främsta orsaken till att glasögonen immar igen innan den når linserna. Enkelt!

Advertisement
The National/YouTube

The National/YouTube

En annan enkel metod är att tvätta dina glasögon med tvål och vatten innan du går ut med skyddsmasken. Även om optikern normalt inte rekommenderar tvål till glasögon, eftersom det kan orsaka fläckar, är det faktiskt en bra taktik för att minska imman. Ett tunt lager kommer bli kvar på glaset från tvålen, vilket gör att vattenmolekylerna sprids jämnt över glaset, vilket hindrar att imma bildas på glaset vid utandning
 
Mycket enkla gör-det-själv idéer och råd som alla som använder eller dagligen bär glasögon kan använda sig av... under fas 2!
 

Advertisement