Covid-19 en sanitetsexpert ger oss 5 användbara tips på hur vi kan desinficera hemmet - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Covid-19 en sanitetsexpert ger oss 5…
4 kvinnor som var smittade med coronaviruset har fött barn, men deras barn är friska och mår bra En flicka som lider av alopeci blir lycklig när hon ser en reklam med en modell utan hår

Covid-19 en sanitetsexpert ger oss 5 användbara tips på hur vi kan desinficera hemmet

Av sofia
2.962
Advertisement

Coronavirus-pandemin är numer en verklighet som påverkar många människor runt om i världen. Antalet smittade ökar, liksom irritaationen hos alla som tvingas hantera de restriktiva åtgärder som myndigheterna utfärdat för att förhindra en ännu mer massiv spridning av infektionen.

Även om det inte alltid är lätt att utföra allt det vi gör varje dag på ett hygiensikt sätt och skydda oss mot smittoämnen, är det just nu viktigare än någonsin att arbeta i denna riktning. Matteo Fadenti, en italiensk expert på sanering av miljöer och förebyggandet av risker på arbetsplatsen, ingrep för att understryka vikten av städning i hemmet och listade fem tips på hur man kan göra.

image: Pxhere

1. Ta av dig skorna och rengör golven väl
Det är viktigt, särskilt under en period som denna att hålla bakterier och virus borta från de platser där vi lever varje dag. För att göra detta, är det alltid bra när vi går ut att omedelbart ta av dig skorna så snart du kommer hem, nu mer än någonsin. När det gäller golven, för att desinficera dem bör du använda ett rengöringsmedel, alkohol eller en klorbaserad produkt efter att ha tagit bort smuts med en sopborste eller dammsugare.
2. Ha koll på svampar, trasor och handdukar
Att välja de verktyg som vi rengör med är även en viktig försiktighetsåtgärd. Det är också tack vare dem som vi faktiskt kommer att kunna uppnå bästa resultat. Handdukar, trasor och svampar bör rengöras eller bytas ofta för att undvika envisa smutsrester. Det bästa, skulle egentligen vara att använda engångsprodukter, även om detta dock skapar större avfall. Speciellt svampar måste desinficeras ofta på grund av sin förmåga att absorbera genom att tvätta dem med specifika produkter.

image: Pxfuel

3. Vilket desinfektionsmedel?
Alkohol, blekmedel, vinäger, specifika tvättmedel. Under coronavirusets dagar, då sanering av föremål och ytor av allmänt bruk har blivit en grundläggande nödvändighet, blir frågan ett måste. Särskilt alkohol verkar effektivt i kampen mot covid-19.Blandat med vatten - från 60 till 90% - kan ge oss enkel och konkret hjälp för att skydda oss.
4. Rengör bord, bänkskivor, handtag och strömbrytare så bra som möjligt
Tänk på det: skrivbord, bord, hyllor är alla ytor med vilka vi direkt eller indirekt kommer i kontakt med. Det är därför det är mycket viktigt att de hålls rena och desinficerade på bästa sätt, speciellt under den akuta hälsokris som vi nu lever i med coronaviruset. Enligt Fadenti bör köksbordet alltid saneras innan man äter på det. Detta är särskilt sant när vi kanske av misstag ställer ifrån oss påsar eller andra saker som kan ha varit i kontakt med mänskligt saliv. Andra saker som vi sällan kommer ihåg att rengöra men alltid rör vid? Dörrhandtag och strömbrytare.

Advertisement

5. Ånga är också ett säkert kort
Många människor i huset har apparater som rengör med ånga. Denna teknik kan också vara användbar för att skydda våra hem från covid-19, en osynlig men lumsk fiende. Ånga steriliserar och desinficerar, tack vare höga temperaturer, av detta skäl är det en ganska säker metod att använda.

Det är viktigt att komma ihåg att alltid använda desinfektionsmedel enligt det som föreskrivs av deras tillverkare. Effektiviteten varierar beroende på många faktorer och vår hälsa, men rengöringsprocesserna är alltid viktiga och av detta skäl är det bra att inte överdriva med aggressiva och potentiellt skadliga ämnen. Med några extra dagliga försiktighetsåtgärder kan vi sova lugnt om natten och hålla viruset borta!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack