Varför bör man undvika att ta bort vissa livsmedel med kökssvampen? Här har du förklaringen

av sofia

21 September 2023

Varför bör man undvika att ta bort vissa livsmedel med kökssvampen? Här har du förklaringen
Advertisement

Vi har alla svampar hemma, mycket användbara föremål som gör att vi på ett enkelt sätt kan rengöra varje rum i huset. Speciellt i köket är de nödvändiga för att rengöra de tallrikar, kastruller och bestick som vi använder varje dag - förutom om vi har en diskmaskin förstås - även om vi bör vara uppmärksamma på många faktorer innan vi använder dem i övertygelsen om att göra rent. Det finns livsmedel som mjölk, till exempel, som kan utgöra ett allvarligt problem om den kommer i kontakt med disksvampen.

Vad är orsaken till detta? Låt oss försöka förstå det tillsammans.

Advertisement

Dessa livsmedel bör ej komma i kontakt med disksvampen

Dessa livsmedel bör ej komma i kontakt med disksvampen

Pexels

Vi har alla rengöringssvampar i badrummet eller köket som vi använder dagligen för att rengöra och desinficera de saker vi använder och även ytorna där vi placerar disk och mat. Det är normalt att vilja skapa en hygienisk och väldoftande miljö, och för att göra det måste vi eliminera eventuella matrester och fläckar, men är vi så säkra på att vi kan använda dem för att ta bort all typ av smuts utan problem? Svaret på denna fråga är nej.

Det finns särskilda livsmedel som, om de kommer i kontakt med disksvampar, gynnar spridningen av bakterier. Mjölk är en av dem, liksom kött. Svampar är av naturen absorberande, inte bara när det gäller vätskor, utan också allt de innehåller, inklusive bakterier. Denna egenskap gör att de aldrig är 100% rena, utan istället ett litet mikrokosmos av bakterier. Och att komma i kontakt med mjölk och kött gör inget annat än att öka bakteriebildning på grund av fukten som inte avdunstar särkilt lätt.

Advertisement

Hur man använder köksvampen på ett korrekt sätt för att undvika problem...

Hur man använder köksvampen på ett korrekt sätt för att undvika problem...

Pexels

Naturligtvis är inte alla bakterier som finns i disksvampar skadliga för människokroppen, men det är alltid bra att vara försiktig. Först och främst är det nödvändigt att hålla svampen ren, byta den regelbundet och inte vänta på att den ska samla på sig för många bakterier eller avge dålig lukt. Om vi ​​redan är uppmärksamma på dessa saker kan vi redan vara lugnare. Låt oss sedan undvika att eliminera rester av vissa livsmedel, som mjölk, kött och även ägg med den så är risken för problem nästan helt borta.

Det allra bästa är att byta ut disksvampen mot en borste. Det finns länder där detta är mycket vanligare. Borsten är ett bättre alternativ, framförallt eftersom fukten som samlas på borsten avdunstar snabbare och inte håller kvar smuts och bakterier.

Vad brukar du använda för att göra rent i köket och framförallt diska, om du inte har diskmaskin förstås?

Advertisement