Hur kan man undvika att barn stör andra människor när man är på restaurang? Här kommer några tips

av sofia

21 September 2023

Hur kan man undvika att barn stör andra människor när man är på restaurang? Här kommer några tips
Advertisement

Det är normalt att man ibland känner ett behov av att göra något annorlunda, kanske äta något gott på en restaurang och slippa laga mat. Det finns de som älskar att göra det som ett par, njuta av en kväll i sällskap med sin partner, och de som istället vill vara tillsammans med hela familjen, inklusive sina barn. Inget konstigt med detta så klart, men vissa försiktighetsåtgärder bör vidtas för att undvika jobbiga situationer, speciellt för de som sitter bredvid oss.

Om våra barn inte direkt är lugna, hur kan vi undvika att störa de andra kunderna på restaurangen? Det finns knep som varje förälder kan försöka omsätta i praktiken.

Advertisement

Hur kan vi undvika att våra barn stör andra kunder när vi är på restaurang?

Hur kan vi undvika att våra barn stör andra kunder när vi är på restaurang?

Joe Shlabotnik/Flickr - Not the actual photo

När du bestämmer dig för att gå på restaurang med din familj måste du vara medveten om för- och nackdelarna. Medan fördelarna så klart är många, är nackdelar situationer som kanske inte bara involverar oss och behöver därför extra uppmärksamhet. Om våra barn inte kan sitta still, bara gråter, skriker och springer mellan borden är problemet inte bara vårt, utan även de som sitter bredvid oss. De andra gästerna skulle kunna bli djupt irriterade över detta och få kvällen förstörd.

Just för att undvika obehagliga situationer tar många restauranger inte emot barn. Ett val som ofta får föräldrar att rynka på näsan, men som har en logisk förklaring. När en mamma och pappa har valt vilken restaurang de ska gå till borde de ringa för att meddela att de kommer att ha barn med sig och kanske fråga om det finns några specialrätter för dem och framför allt vidta åtgärder för att hålla dem sysselsatta under hela kvällen. Hur kan man göra detta?

Advertisement

Några praktiska knep...

Några praktiska knep...

Joe Shlabotnik/Flickr - Not the actual photo

Många gånger bevittnar vi mindre trevliga scenarion där barn antingen springer runt bland restaurangborden eller är helt frånvarande framför en skärm. Det stämmer visserligen att det på så sätt håller sig sysselsatta, men det är också sant att det inte är en positiv vana. Det skulle vara smartare att underhålla dem på ett mer kreativt sätt.

Till exempel: förbered en påse med deras favoritspel och leksaker eller ännu bättre, be dem göra det själva beroende på deras ålder. Leksaksbilar, byggklossar och målarböcker är idealiska för att hålla dem lugna och sittandes vid bordet.

Risken är faktiskt inte bara att de när de blivit trötta på att sitta still börjar klaga, gråta och skrika utan också att de springer runt vid andra kunders bord. Detta får så klart aldrig hända. Vi känner inte dessa människor, vi vet inte hur deras dag har sett ut, om de har något speciellt att fira under den middagen eller om de helt enkelt bara vill tillbringa några timmar ute på resaturangen, vilket är anledningen till att vi inte borde störa dem på något sätt.

Det räcker med väldigt lite för att hålla våra barn under kontroll

Det räcker med väldigt lite för att hålla våra barn under kontroll

Pxhere

Man får inte tro att ett barn alltid är berättigat att bete sig hur det vill bara för att det är ett barn. Som förälder bör man därför se till att barnet känner sig tillfreds, är lugnt och att det inte blir irriterat och ohanterligt.

Vad brukar du göra för att ditt barn inte ska missköta sig och för att undvika att störa andra kunder?

Advertisement