Toapapper på hotell: varför man aldrig borde använda det på vissa sätt

av sofia

20 September 2023

Toapapper på hotell: varför man aldrig borde använda det på vissa sätt
Advertisement

Den som åker på semester eller åker hemifrån av någon annan anledning åker till ett hotell för att vila upp sig. När man är där, kommer man att förses med ett välkomstpaket i rummet. Vissa anläggningar begränsar sig till toalettpapper, andra tillhandahåller även tvål för personlig hygien och till och med vatten och snacks.

Men en del hotellpersonal råder oss att vara mycket försiktiga med vad vi använder, särskilt toalettpapper, på grund av hygienen i rummet vi tilldelas. Anledningen till detta? Låt oss ta reda på det tillsammans.

Advertisement

Varför man bör undvika att använda toapapper på hotell

Varför man bör undvika att använda toapapper på hotell

Pickpik

När du anländer till ett hotell, ett bed and breakfast eller ett pensionat är det normalt att på alla sätt försöka göra dig bekväm och hitta den perfekta balansen för en trevlig vistelse. Att ta det lugnt efter en hel dag av att upptäcka nya platser är vad vi alla vill. Men det finns några saker vi bör vara mycket uppmärksamma på, så att vi inte får problem senare.

Är det till exempel att rekommendera att använda toalettpappret som placeras inne i badrummet i rummet? Vanligtvis ja, men vissa experter avråder från att göra det och orsakerna verkar vara mycket övertygande.

Den som ansvarar för att städa i rummen och placera ut allt som behövs för den ankommande gästen vet mycket väl hur allt detta går till och vilken uppmärksamhet som tillägnas detta.

Advertisement

Vad kan man göra istället?

Vad kan man göra istället?

Tony Webster/Flickr

Det spelar ingen roll om det bara är för några dagar eller längre, det viktiga är att när man åker på semester vara säker på att inget obehagligt händer, speciellt inte i vårt hotellrum. Att hitta rummet snyggt och prydligt betyder inte nödvändigtvis att det är rent och vi måste därför vara uppmärksamma på några detaljer. Till exempel: har du någonsin hamnat på en plats med vikt toalettpapper? Det borde tyda på att rullen är ny och aldrig har använts förut, men så är inte fallet. Den som satte pappret i den positionen tog den säkert med händerna och placerade den på sin plats. Det är viktigt att undvika att komma i kontakt med bakterier i onödan eftersom det inte finns något som säger att den anställde använde handskar.

För att undvika uppkomsten av vissa problem är det därför att rekommendera att riva bort några bitar innan du använder papperet. Att byta ut rullen kan också vara ett bra alternativ, men för att undvika att göra något så extremt är det bara att ta bort det yttersta lagret.

Hur brukar du bete dig när du kommer till ett hotell?

Advertisement