Hon organiserar en mycket originell fest för att avslöja könet på sitt barn

av sofia

06 November 2023

Hon organiserar en mycket originell fest för att avslöja könet på sitt barn
Advertisement

Idag är det vanligt att man pratar om event för att avslöja könet på ett barn, lite som en "baby shower" vilket är händelse där den framtida mamman firas, då gåvor ges till det ofödda barnet och andra föräldrar delar sina upplevelser. Ibland är detta även stunden då man avslöjar det kommande barnets kön för omvärlden. Ibland vid dessa tillfällen meddelas även barnets kön.

Vi pratar om ett firande av amerikanskt ursprung, som även har fått fäste i andra länder. Därför är huvudsyftet med denna fest att få den blivande mamman att känna sig bekväm och kanske ge henne några värdefulla råd och några presenter till barnet som är på väg. Men inte i det här fallet då den gravida kvinnan i den här berättelsen organiserade ett helt annat event och bröt mot varje regel!

via Instagram

En speciell fest

En speciell fest

niarickslui/Instragram/Screenshot

Antonia Lui, redan mamma till två barn, var gravid med sitt tredje barn och visste därför mycket väl hur hon skulle hantera både graviditet, förlossning och allt som har med moderskapets värld att göra. Omtanken från hennes vänner fick henne att känna sig trygg, att varva ner och koppla av i en känslig period. Men hon visste att hon behövde lite hjälp så hon fick en lysande idé.

Hon bestämde sig för att inte be sina vänner om några presenter för att fira det kommande barnet, eller snarare frågade hon dem inte om de klassiska presenterna som vanligtvis ges vid dessa tillfällen såsom klänningar, bodys, leksaker och så vidare...

Hon önskade sig ordning och reda. Ja, du läste rätt, hon ville att huset skulle städas ordentligt så att hon skulle vara redo att välkomna ett nyfött barn igen! Så vad exakt gjorde hennes vänner?

Advertisement

Ankomsten av det tredje barnet

Det kom en "armé" av hushållsapparater, handskar och alla produkter som var nödvändiga för att uppfylla Antonias önskan: några hade dammsugit alla golvytor och passat på att ta bort damm även från soffkuddarna, några hade dammat av ledstänger och putsat fönstren samt dammsugit upp varje dammkorn från mattan. Tillsamman fick dessa kvinnor deras gravida väns hus att glänsa, samt hade befriat det från bakterier!

Men de begränsade sig inte till detta utan förutom den stora ansträngningen som gjordes för städningen gick de sedan över till att organisera saker och gjorde i ordning alla rum genom att vika kläderna, ordnade grytor och kastruller, porslin och behållare för förvaring av livsmedel. Sedan lämnade de några färdiglagade rätter till henne så att hon inte skulle behöva laga mat de följande dagarna och till slut njöt de alla av en varm dryck tillsammans och pratade.

Det som kan tyckas vara en ovanlig begäran var en konkret och enorm hjälp för Antonia då hon kände sig mer avslappnad och lugn vid tanken på att kunna välkomna sin bebis på bästa möjliga sätt och som tur var gjorde hon allt detta i god tid då den lilla bebisen föddes två veckor för tidigt! Både mamman och bebisen mår utmärkt, kvinnan förklarade att hon var mycket nöjd med sin present och uppmanar även andra framtida mammor att överväga ett liknande initiativ. Vad tycker du om det här?

Advertisement