Ta hand om dina fötter - ett naturligt och billigt sätt för att alltid ha mjuka fötter

av sofia

26 Juli 2021

Ta hand om dina fötter - ett naturligt och billigt sätt för att alltid ha mjuka fötter
Advertisement

Vad är bättre än ett härligt fotbad för att avgifta din kropp och unna dig lite tid för dig själv? Under sommaren andas våra fötter äntligen igen och, särskilt kvinnor, älskar att röra sig i öppna skor med välvårdade fötter. För att ha "en älvas fötter" måste du dock sköta dem regelbundet och ta hand om dem året runt. Det är inte bara en estetisk fråga utan också och kanske framför allt en fråga om välbefinnande. Fötterna är "den extrema utkanten av blodcirkulationen och ger drivkraft till hela cirkulationssystemet". Ett arbete som riktas mot fötterna hjälper dig därför att minska svullnadskänslan och undvika att man lagrar eventuella gift- och slaggämnen i kroppen, vilket hjälper hela din kropp. Att börja med ett välgörande fotbad är en utmärkt idé för att börja ta hand om dig själv och tillfredsställa din önskan om att ha "perfekta fötter" under sommaren! Här är ett enkelt och billigt sätt att göra det hemma.

via Healthline

Advertisement
Youtube / Itsmilkyways

Youtube / Itsmilkyways

Välj först en tid på dagen då du ägnar dig uteslutande åt dina fötter, när du är säker på att du kan göra det i lugn och ro - följ då dessa enkla steg. De ingredienser du behöver är något som de flesta av oss har i skafferiet hemma och i vilket fall är de extremt billiga: citron, vatten, salt, bikarbonat och, eventuellt, schampo. Ta en balja eller sätt dig med fötterna i badkaret och fyll det med varmt vatten. Tillsätt några droppar citronsaft, lite salt och bakpulver. Du kan sedan tillsätta lite schampo i vattnet och låta det verka i några minuter. Doppa fötterna och... slappna av!

Advertisement
Youtube / Itsmilkyways

Youtube / Itsmilkyways

Sitt med fötterna i blöt i minst 10 minuter och slutför sedan din skönhetskur för fötterna med ett sista steg, nämligen en peelingkräm och börja massera dina fötter. Glöm inte att sedan applicera en fuktighetskräm för att ge näring och fräscha upp dina fötter. Överdriv inte med peelingen, men upprepa fotbadet när dina fötter känns trötta och svullna i slutet av dagen. Du kommer tack vare denna naturliga och superbilliga metod se att dina fötter sakta medn säkert blir mjuka och lena igen!

Advertisement