Covid-19: Att lämna skorna utanför dörren när det går är viktigt för att skydda både oss själva och andra - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Covid-19: Att lämna skorna utanför…
En 103-årig kvinna i Wuhan blev frisk från coronaviruset på bara 6 dagar Han kan inte fira sina 101 år på grund av coronaviruset så han ber sina vänner på sociala medier att skicka 101 000 gratulationer till honom

Covid-19: Att lämna skorna utanför dörren när det går är viktigt för att skydda både oss själva och andra

Av sofia
719
Advertisement

För att möta en global hälsokris som coronaviruset kan vi alla, även med små gester, göra mycket genom att skydda oss själv och andra. Möjligheterna att komma i kontakt med ytor och föremål som skulle kunna vara bärare av bakterier och virus är inte få i vardagen än mindre under en pandemi, där det är svårt men nödvändigt att bekämpa en osynlig fiende.

Att undvika att lämna hemmet och hålla avståndet är inte de enda försiktighetsåtgärder som bör vidtas. Desinficering av allt som kan ha kommit i kontakt med andra människor är också viktigt, särskilt när vi kommer tillbaka från platser såsom stormarknader, kollektivtrafik eller kontor. Det som kan vara mest utsatt är skor. Det är därför det är viktigt att ta av sig dem och lämna dem utanför våra hem när det är möjligt.

via: Huffpost

En skosula är en särskilt bördig mark för bakterier, svampar och virus. Coronaviruset är inget undantag och med tanke på att den sprids med salivdroppar är det inte uteslutet att våra skor kan bära på smittan. Eftersom uppehållstiden för skadliga partiklar på ytor fortfarande studeras bör man ha i åtanke att de skulle kunna leva kvar där.

Eftersom skorna är gjorda av material som gummi, PVC, plast eller läder, är partiklarnas mottagningsnivå mycket hög eftersom de ofta är ytor som kapslar in luft, fukt och vätska.

image: Pxhere

I väntan på bekräftelse och exakta uppgifter om virusets varaktighet på ytorna runt omkring oss, rekommenderar experterna därför att vi desinficerar allt vi rör vid ofta -självklart enligt föreskrifterna för de produkter vi använder för att undvika skador både för hälsan och för materialet i fråga - och när det gäller skor rekommenderas det att lämna dem utanför hemmet eller i alla fall inte gå runt i alla rum där vi sedan går dagligen.

När allt kommer omkring räcker det med lite mer uppmärksamhet än vanligt, kanske genom att göra några extra saker som vi annars anser vara onödiga eller överdrivna, för att bidra till vår egen säkerhet samt säkerheten för våra nära och kära och många andra människor i vår omgivning.

Advertisement
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack