Varje dag syr den här lilla 100-åriga farmorn hundratals munskydd för de som behöver dem

av sofia

23 April 2020

Varje dag syr den här lilla 100-åriga farmorn hundratals munskydd för de som behöver dem
Advertisement

Det är aldrig för sent att göra något användbart och generöst för samhället. Vi kan inte hitta mer passande ord för att beskriva den vackra historien om Amélie Barezzani, en äldre kvinna som vid 100-års ålder, har beslutat sig för att göra något och ge sitt bidrag under denna nödsituation som orsakats av coronaviruset.

Munskydd är ett föremål som vi alla förmodligen kommer att behöva leva med en bra bit framöver. På många platser i världen är de dock inte alltid lätta att hitta, så denna föredetta sömmerska använder sin styrka och sina färdigheter för att skapa dessa användbara föremål och donera till de som kämpar i frontlinjen mot viruset.

via Le Parisien

Advertisement
Le Parisien

Le Parisien

Amélie är fransyska men kommer ursprungligen från Lombardiet, den region i Italien som drabbats mest av Covid-19. Kanske är det också för sitt ursprung som hon har påverkats starkt av det som händer och beslutat sig för att börja sy egna munskydd.

Åldern räknas inte för även om hon på pappret är 100 år gammal har hennes styrka och vänlighet inte några gränser. Så med sin symaskin och sax har hon redan tillverkat cirka 200 munskydd som ska levereras till Röda korset och hon har verkligen ingen avsikt att sluta. Hon kommer att fortsätta att sy fler för att donera till lokala myndigheter och till alla som behöver dem.

Vid hennes sida finns hennes svärdotter Paulette, 74 år gammal, som berättar att hon kände sig särskilt motiverad av denna hundraårings energi. "Även om hon är 100 år gammal är hon extraordinär, hon är den som driver mig. Hon motiverar mig till att arbeta varje morgon” berättar hon när hon pratar om sin speciella svärmor. Mitt i alla dessa svårigheter och allt lidanden finns det verkligen ett behov av villiga människor som Amélie, som blir ett föredöme som vi alla kan ta lärdom från.

Advertisement