Tre killar ser en äldre kvinna äta ensam så de bestämmer sig för att gå fram och hålla henne sällskap

av sofia

18 April 2020

Tre killar ser en äldre kvinna äta ensam så de bestämmer sig för att gå fram och hålla henne sällskap
Advertisement

Det som saknas mest i dessa dagar av obligatorisk isolering är verkligen mänsklig kontakt. Att prata och interagera med andra människor är viktigt, även om vi tror att vi föddes för att klara oss helt ensamma. Ett koncept som var tydligt redan innan denna lockdown är att ensamhet är en svår situation och ofta är det de äldre som lider mest. När vi ser en person som äter ensam på en restaurang, försöker vi tänka oss hur det känns och lider av att se dem utföra en så "social" handling, i ensamhet. När tre pojkar såg en äldre dam äta ensam på en restaurang, bestämde de sig för att kontakta henne och fråga henne om hon ville ha lite sällskap. Från denna enkla gest föddes en vacker vänskap mellan människor som tillhör helt olika generationer.

via Youtube / CBS Evening News

Advertisement
Youtube / CBS Evening News

Youtube / CBS Evening News

Oavsett om det är en snabbmatsrestaurang eller en finare restaurang spelar det ingen roll, konceptet är alltid detsamma, att äta ensam är sorgligt och nästan ingen gillar det, särskilt om man tvingas göra det "offentligt". När Jamario Howard, JyMichol och en annan vän till dem såg vad som såg ut som en trevlig åttioåring som åt middag ensam med sin hund, bestämde de sig för att ta det första steget och fråga henne om de kunde äta tillsammans. Damen, Eleanor Baker, välkomnade gladligen deras sällskap.

Eleanor är en 80-årig dam som sedan hon förlorade sin man har bott ensam med sin lilla hund Rufus. Därför är det inte ovanligt att hon beställer in en måltid till bara en person. En kväll fick hon dock en speciell känsla när hon åkte till Brad's Bar-B-Que, restaurangen dit hon ibland går för att äta och för att ha kul: "Jag tror att det var Gud som skickade dit mig" berättar damen.

Advertisement
Youtube / CBS Evening News

Youtube / CBS Evening News

Den kvällen dök hennes 3 "änglar" upp vid bordet för att hålla henne sällskap. Alla fyra hade en underbar kväll och höll kontakten för att kunna äta tillsammans igen. Jamario Howard, en av de tre pojkarna, tänkte att den damen kunde vara någons mormor, till och med hans egen, och valde därför att gå fram för att prata med henne och inte lämna henne ensam.

Dessa små gester betyder mycket för de som är äldre eller för dem som känner sig mer utsatta och ensamma. Det räcker med väldigt lite för att lysa upp någons dag... och den personen kommer att vara dig evigt tacksam!

Advertisement