En 6-årig pojke med cystisk fibros blir frisk från coronaviruset "jag är en krigare"

av sofia

20 April 2020

En 6-årig pojke med cystisk fibros blir frisk från coronaviruset "jag är en krigare"
Advertisement

Sedan coronavirusepidemin började verkar de dåliga nyheterna följa varandra obevekligt. Framtidsutsikten är inte direkt den ljusaste, för att inte tala om de förluster och det lidande hos många människor som lider av denna fruktansvärda sjukdom. I riskzonen finns även kvinnor, män och barn som redan befinner sig i en svår hälsosituation.

Ett exempel på detta är Joseph, en 6-årig pojke med cystisk fibros, ett kliniskt tillstånd som drabbar lungorna och bronkerna, bland andra organ. Tyvärr fick den lilla pojken diagnosen covid-19 och från det ögonblicket verkade situationen extra riskabel.

via Sabrina Bostain/Facebook

Advertisement
Maddie Burns/Facebook

Maddie Burns/Facebook

Trots alla försiktighetsåtgärder misslyckades den lilla Joseph och hans familj att förhindra ankomsten av det fruktade viruset. Hans immunförsvar, jämfört med en normal person, är särskilt låg och därför har han blivit mycket mer sårbar och utsatt för sjukdomen.

Advertisement

Today Joseph can tell you how he is doing himself!! 💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜

Pubblicato da Sabrina Bostain su Mercoledì 1 aprile 2020

Han hade hög feber och stark hosta i flera dagar, från den 19:e mars 2020. I början av april berättade emellertid mamma Sabrina för omvärlden att hennes son mår bättre och att han var på väg att bli frisk. Kvinnan valde att dela berättelsen på Facebook för att sprida hopp och positivitet till andra människor.

Update today! Joseph is feeling so much better! The only residue left would be a cough that is better and some tummy...

Pubblicato da Sabrina Bostain su Lunedì 30 marzo 2020

I en video som har gått runt på nätet, tackar pojken alla för deras stöd och visar tummen upp, samt definierar sig själv som "en krigare". Vi kan bara hålla med och önska all de barn som, liksom honom, går igenom ett mycket komplicerat ögonblick, att de ska få le igen, leka och leva ett liv med all den lycka de förtjänar.

Advertisement