Hunden blir kvar ensam på båten eftersom hans husse är inlagd på grund av covid-19, polisen lyckas rädda den

av sofia

17 April 2020

Hunden blir kvar ensam på båten eftersom hans husse är inlagd på grund av covid-19, polisen lyckas rädda den
Advertisement

Många människor runt om i världen, som drabbats av coronaviruskrisen, har plötsligt tvingats lämna sina hem. Bakom sig lämnade de ofta husdjur som blivit kvar ensamma i huset medan ägarna lades in på sjukhus. Just detta var fallet för den amerikanska mannen som är huvudperson i historien vi nu ska berätta för er.

Efter de första symtomen på covid-19 blev mannen, som ursprungligen är från Florida, inlagd på sjukhus. På sin husbåt tvingades han dock lämna sin trogna och älskade schäfer ensam och utan någon som kunde ta hand om honom. En potentiellt kritisk situation för djuret, som lyckligtvis fick ett lyckligt slut.

via Martin County Sheriff's Office

Martin County Sheriff's Office/Facebook

Martin County Sheriff's Office/Facebook

Tanken på att hans hund var ensam blev verkligen ett problem för mannen som redan befann sig i en mycket svår situation med tanke på att han smittats med coronaviruset. I ren desperation kontaktade han sheriffen i Martin County och bad om hjälp för att rädda sin fyrbenta vän.

Med alla nödvändiga försiktighetsåtgärder lyckades poliserna, som hade på sig skyddsdräkter och skyddsutrustning, gå ombord på båten. Väl inne hittade de schäfern, som lyckligtvis var frisk. Efter det att han tagits i land omhändertogs hunden på ett djurskyddshem tills dess att hans husse återhämtar sig och kan få krama om honom igen.

Advertisement

Bilderna av räddningen publicerades på Facebook av sheriffens kontor och berättelsen väckte många starka reaktioner hos människor. Det är dock tråkigt att tänka att många djur precis som denna vackra hund har lämnats ensamma eller ännu värre, har övergivits av rädsla för att de skulle kunna smitta med coronaviruset. Vi hoppas att människor kommer att inse att vi i ett så känsligt ögonblick behöver ta ansvar och visa medmänsklighet, de enda sakerna som kan få oss att besegra denna fruktansvärda osynliga fiende som vi alla kämpar mot.

Advertisement