En äldre kvinnan som är isolerad blir vän med tjejen som levererar hennes mat: "Jag har ingen annan"

av sofia

13 April 2020

En äldre kvinnan som är isolerad blir vän med tjejen som levererar hennes mat: "Jag har ingen annan"
Advertisement

Trots isoleringen på grund av coronaviruspandemin råder det ingen brist på historier och episoder om  människor som finner rörande och solidariska sätt att få andra att känna sig mindre ensamma och mindre övergivna. Särskilt äldre människor riskerar att betala ett högre pris än andra i den situation vi just nu går igenom och att bli ännu mer ensamma än vad de redan är.

Elani Curtis, en 83-årig äldre kvinna bosatt i Santa Monica, Kalifornien, är bokstavligen livrädd för att gå ut och handla mat med tanke på att människor i hennes ålder löper en större risk ifall de blir smittade med Covid-19. Lyckligtvis har hon en ung granne som är mycket generös och som har lyckats erbjuda henne sin hjälp och därmed gör hennes dagar lite mindre tråkiga.

via Inside Edition

Advertisement
Inside Edition/YouTube

Inside Edition/YouTube

Hennes namn heter Lorena Camarena och när hon pratade med Elani förstod hon omedelbart att hon måste - och kunde - göra något konkret för att hjälpa henne. Därför beslutade hon sig, tillsammans med andra ungdomar, att hjälpa de äldre, sjuka och funktionshindrade i hennes grannskap att möta deras dagliga praktiska behov. Hur? Genom att handla och leverera mat och dagligvaror till dem.

En enkel gest med en enorm betydelse, som dessa villiga ungdomar utför med beslutsamhet, viljestyrka och på ett säkert sätt. Varje gång de levererar matvaror desinficerar de även påsarna och varorna väl så att de äldre inte tar några onödiga risker.

Advertisement
Inside Edition/YouTube

Inside Edition/YouTube

Lorraines assistans har blivit så konstant att det nu är en riktig vana, både för henne och för de människor som hon hjälper. Isolerad och utan någon direktkontakt med andra har Elani nu byggt upp en riktig vänskap med flickan, för vilken hon har blivit en referenspunkt, samt en konstant och bekant närvaro.

Det är skönt, mitt i alla svårigheter och nyheter om folk som avlider, att läsa om sådana situationer. Vi hoppas att den pandemi som just nu råder i världen också kan vara en möjlighet för oss alla att bli bättre människor.

Advertisement