Coronaviruset: en 2-årig flicka blir helt frisk efter 8 dagar på sjukhus

av sofia

14 April 2020

Coronaviruset: en 2-årig flicka blir helt frisk efter 8 dagar på sjukhus
Advertisement

Kampen mot denna osynliga fiende kommer att vara lång och mycket tuff, men vi måste alla göra vår del så att detta virus kan gå över en gång för alla, i väntan på bekräftelse av ett universellt vaccin mot Covid-19. I ett hav av dåliga nyheter relaterade till coronaviruset finns det dock andra mycket positiva sådana, som borde ge oss lite mer hopp för mänskligheten och för de oändliga möjligheterna till läkning.

via Peru 21

Advertisement
Twitter

Twitter

En vacker historia om hopp kommer från Peru, där en 2-årig tjej lyckades besegra covid-19 och fick återvända hem. Den lilla tjejen skrevs ut tisdagen den 7:e april från sjukhuset, som bekräftade att barnet hade kommit in till vårdanläggningen den 25:e mars med hög feber och blev den första patienten på detta sjukhus som behandlades för covid-19.
 
Enligt koordinatorn för hälsoministeriet, Pilar Mazzeti, "led flickan av svårigheter i luftvägarna och vi överförde henne enligt protokollet i en ambulans och med alla nödvändiga skyddsåtgärder. Sedan blev hon inlagd på barnintensivvårdsavdelningen."
 

Advertisement
Wikimedia

Wikimedia

Även om hon från början hade svårigheter att andas och hennes ålder gjorde behandlingen lite komplicerad, förklarade Mazzetti sedan att flickan svarade bra på behandlingen och, efter 8 dagars sjukhusvistelse blev hon äntligen utskriven. För att fira, ställde all sjukhuspersonal som tog hand om den lilla flickan upp på ett souvenirfoto tillsammans med henne och pappan, lyckliga över den nästan mirakulösa händelsen.

I mörka tider som den period vi alla upplever just nu, är detta nyheter som värmer våra hjärtan och ger oss nytt hopp för framtiden!

Advertisement