Kina - över 20.000 personer i kö för att få komma in i en park som öppnat igen efter att den varit stängd på grund av covid-19

av sofia

08 April 2020

Kina - över 20.000 personer i kö för att få komma in i en park som öppnat igen efter att den varit stängd på grund av covid-19
Advertisement

Coronaviruspandemin, som orsakar infektioner och offer i nästan alla delar av världen, verkar nu i Kina ha lämnat det mest kritiska ögonblicket bakom sig. Just här, där det hela började, har infektioner och dödsfall nått mycket låga nivåer. Efter stängningarna och förbuden verkar det som om man äntligen verkar återhämta sig, men allt måste fortfarande ske med noggrannhet och försiktighet för att förhindra nya utbrott och återfall.

Ändå verkar det som att folk inte hade detta i åtanke söndagen den 5:e april 2020 i Huangshan Mountains National Park där över 20 tusen människor trängdes i kö för att komma in på naturområdet som återigen öppnats för besökare med gratis inträde.

via CNN

Advertisement

Den 25:e januari, när Covid-19-epidemin nått mycket höga nivåer i Kina, hade parken stängt sina portar och öppnades sedan igen den 21:a februari, men endast ett fåtal människor släpptes in åt gången. Den första söndagen i april kom dock beslutet om att erbjuda tillträde till alla, ett inititativ som ledde till att en otrolig mängd människor ställde sig i kö på ett sätt som verkligen inte respekterade det välbehövliga sociala avståndet.

Fotona visar tydligt tusentals människor packade i kö för att komma in och besöka det vackra kinesiska naturområdet. Även om de flesta av dem hade skyddsmasker på sig, var det rekommenderade säkerhetsavståndet mellan människor praktiskt taget omöjligt att upprätthålla. Parken blev snabbt full och många turister tvingades gå därifrån.

Advertisement
GregWSong/Twitter

GregWSong/Twitter

Alla fick sin temperatur mätt och var tvungna att intyga att de var friska. Trots detta, och trots behovet av att återuppliva turismen, som drabbats hårt av pandemin, är det kanske fortfarande för tidigt för att bevittna liknande scener och främja entrén för tusentals människor på samma plats, nära varandra medan de står i kö. En situation som verkligen är oroande för eventuella återfall i landet där Covid-19 utvecklades.

Tills vi kan förhindra och bekämpa coronaviruset på ett adekvat sätt, kommer vi att behöva ta till en hel serie förebyggande metoder även i våra allra enklaste vardagliga handlingar. Det är säkerligen en uppoffring som vi kommer att kunna dra nytta av i framtiden.

Advertisement