Det här är några av de regler som den brittiska kungafamiljens barnskötare strikt måste följa

av sofia

06 December 2023

Det här är några av de regler som den brittiska kungafamiljens barnskötare strikt måste följa
Advertisement

Att vara barnskötare är ett yrke som inte längre är så vanligt. Visst är barnvaktens gestalt fortfarande väldigt närvarande nuförtiden, men att ta på sig rollen som barnskötare är en helt annan sak. Vi pratar om en person som kommer att arbeta vid sidan av ett barn på heltid tills de är över sina barndomsår. Arbetet är därför större och medför mycket ansvar.

Tänk hur mycket det kan vara om man sedan är den brittiska kungafamiljens barnskötare! Vi kan garantera att det är mycket och vi vill ge dig ett litet "smakprov" genom att prata med dig om några regler som den kvinnliga huvudpersonen i denna berättelse måste följa och dessutom få andra att följa.

Kungafamiljens barnskötare

Kungafamiljens barnskötare

@etalkCTV/Twitter

Det här är Maria Teresa Turrion Borrallo, 52 år gammal, och hon är officiellt barnskötare till George, Charlotte och Louis som är barn till Catherine Elizabeth Middleton och prins William Arthur Philip Louis. En extremt reserverad kvinna och detta är en av hennes många egenskaper som gjorde att hon fick detta jobb.

Vi har väldigt lite men ganska intressant information om henne: hon är den första icke-brittiska barnskötaren som har blivit vald för att ta på sig den känsliga uppgiften att ge en extra hand till kungafamiljen angående uppfostran av deras barn. Hon kommer ursprungligen från Madrid i Spanien och under sin ungdom övervägde hon alternativet att bli nunna och tog därefter examen från det mest prestigefyllda institutet för barnskötare i England, Norland College, där hon inte bara fick den mest uppdaterade utbidningen när det gäller barnomsorg, utan fick också lära sig kampsport och till och med antiterrortekniker för att undvika alla möjliga farliga situationer för de kungliga bebisarna.

Den strikta och beslutsamma kvinnan har aldrig läckt någon information till pressen och av den anledningen har hon blivit en verklig referenspunkt för kungafamiljen genom åren. Men vilka är hennes uppgifter? Vilka saker är de två kungligheterna inte villiga att kompromissa om?

Advertisement

Reglerna som deras barnskötare alltid måste följa

Reglerna som deras barnskötare alltid måste följa

@the_royal_watcher/Instagram

För barnens uppfostran finns det ganska strikta regler som den spanska kvinnan måste tillämpa. Till exempel vill Kate Middleton att hennes barn ska tillbringa så lite tid som möjligt framför skärmar. De har möjlighet att få tillgång till teknik under bara några tiotals minuter om dagen, medan de huvudsakliga aktiviteterna de utför är relaterade till konst och studier, helst utomhus.

Man skulle kunna definiera det som en "gammaldags" utbildning, men detta är inte allt: inne i kungahuset är bråk och skrik inte tillåtet under några omständigheter, allra minst kroppsliga bestraffningar som smisk. Tvister både mellan barnen och mellan de faktiska föräldrarna för eventuella meningsskiljaktigheter måste alltid lösas genom att tala artigt och lugnt. Men det betyder inte att Mrs. Borrallo är öm och tillåtande, tvärtom, hon upprätthåller alla regler och ses av barnen som en auktoritet med vilken det dock är möjligt att finna utrymme för diskussion.

Till exempel är barnskötaren oförsonlig när det gäller att upprätthålla en annan strikt regel som införts av kungafamiljen: alla barn måste läggas i säng för att sova senast 19.00. Dessutom tycks en viss vikt också läggas på hur barnen kallas: de ska aldrig kallas "kids" utan snarare "children" för att vara mer formell.

Kort sagt, både barnen och deras barnskötare följer lite annorlunda regler och riktlinjer, men å andra sidan pratar vi trots allt om kungafamiljen.
Vad tycker du om det här?

Advertisement