Band runt väskor och barnvagnar: ett sätt för att be om lite hjälp

av sofia

17 Juni 2023

Band runt väskor och barnvagnar: ett sätt för att be om lite hjälp
Advertisement

En ständigt stigande levnadskostnad har försatt allt fler människor i svårigheter, särskilt stora familjer. Att ta hand om ditt hem och ta hand om dina barn, särskilt om de är små, kan vara ett verkligt åtagande: det är dyrt både ekonomiskt och fysiskt.

På grund av detta har en psykolog, en mamma, lanserat ett originellt initiativ för att hjälpa familjer i svårigheter: att vira ett färgat band runt väskor och barnvagnar för att visa att det finns ett behov av en hjälpande hand. Låt oss kika på vad det rör sig om.

via Dailymail

Advertisement

Anna Mathur, 37 år gammal, är mamma till 3 barn och vet mycket väl hur utmattande det kan vara att ta hand om små barn, fulla av energi och kanske till och med lite gnälliga ibland.

"Jag kämpade med mina tre barn mitt i gatan: en skrek och de andra två hamnade bakom och lyssnade inte på mig. Jag kände mig helt utmattad och kämpade mot tårarna. När jag såg mig omkring såg jag bara främlingar, okända människor, andra mammor, familjer och ensamma människor. Jag önskar att jag kunde ha vänt mig till någon i den situationen, till och med bara för att få höra ett vänligt ord, ett leende av "förståelse" eller lite extra hjälp med mina barn." sa kvinnan.

"Kanske hade ett par personer till och med insett att jag hade problem, men jag kunde se deras osäkerhet: tvivel på att ifall de skulle ha erbjudit mig hjälp så kanske jag skulle ha känt mig förolämpad. De kände mig ju trots allt inte." Tillade hon. Därifrån föddes hennes tanke om att försöka göra skillnad i liknande fall.

Advertisement

Anna skapade ett inlägg på sociala medier där hon berättade om sin upplevelse och förklarade vad hon tyckte var en smart "lösning": att pryda väskor/vagnar med tydligt synliga färgade band, så att alla som var medvetna om deras "hemliga" betydelse kunde känna sig "behöriga" att ingripa. "Banden är inte bara söta prydnader, utan kraftfulla uttalanden. En tillåtelse att erbjuda praktisk hjälp och vänliga ord eller att ta emot dem. Jag tror verkligen att band kan hjälpa till att övervinna pinsamheten och osäkerheten i att närma sig någon för att erbjuda stöd". Säger psykologen.

Hjälpen man kan få är av "varierande" sort, vem som helst kan bestämma sig för att stödja en mamma som fäster bandet på sitt eget sätt. Man kan ge bort några blöjor till exempel eller något begagnat som kläder och leksaker. Men ett tröstande ord eller att vara villig att låta någon lätta sitt hjärta är också helt okej.

Inlägget delades tusentals gånger och fick över 22 000 likes på bara 48 timmar. Anna har fått hundratals meddelanden och kommentarer från personer som vill stödja hennes idé, bland annat genom sina företag, föreningar och även sjukhus. Vad tycker du om hennes initiativ?

Advertisement