Han vägrar tatuera in en ros på 15-årings hals, men mamman insisterar: "Alla hans kompisar har tatueringar"

sofia

24 September 2022

Han vägrar tatuera in en ros på 15-årings hals, men mamman insisterar:
Advertisement

Modet med tatueringar har nu tagit över även de yngre, men även om det en gång verkade mer som en tillfällig önskan, att förverkliga först när de nådde myndig ålder, verkar det numera vara normalt att följa med sitt minderåriga barn till en tatueringsstudio. Tatueraren är dock inte alltid överens om valet av den minderårige eller föräldern. En tatuerare från Sora, Cristiano Gulia, och en mamma speciellt ditskickad av sin son för att bekräfta bokningen av en tatuering på halsen fick oss att fundera över detta.

via TikTok / Cristiano Gulia

Advertisement

TikTok / Cristiano Gulia

Cristiano Gulia är en tatuerare från Sora, i provinsen Frosinone, och som många av hans andra professionella kollegor följer han mycket specifika etiska regler. En av hans videor som lades upp på TikTok väckte stor sensation då han konfronterar mamman till vad som troligen är en minderårig kund som så gärna ville bli tatuerad av honom. Tatueraren, högt respekterad inom sitt område, vägrade att tatuera en ros på halsen på en 15-årig pojke - en vägran som irriterade hans mamma, som gick specifikt till hans studio för att tillgodose sin sons önskningar.

I videon kan man tydligt höra dialogen med kvinnan, pojkens mamma: "Det är inte fråga om handpenning, reglerna du läser här gäller för vuxna. Hur gammalt är ditt barn?" frågar tatueraren, "Nästan 16" svarar kvinnan. Som Gulia helt riktigt påpekar betyder "nästan 16" att pojken ännu inte har fyllt 16, ytterligare en anledning till att ett proffs kan vägra att tatuera honom.

Instagram / renado_one/ Not the actual photo

Killens mamma verkar dock vara väldigt irriterad över Gulias ställningstagande och efter några enträgna försök, - "Kom igen, boka in oss, alla hans vänner har tatueringar, vad är problemet? Han tjatar på mig om att han vill ha en ros på halsen, vad är problemet?" - bestämmer hon sig för att gå därifrån och talar om att de kommer att hitta någon annan tatuerare som är villig att uppfylla hennes sons önskan. Cristiano Gulia var mycket angelägen om att förklara orsakerna till detta i videon som publicerades på TikTok (där kvinnan förblir anonym) och att det är kopplat till etiken i hans arbete: även om lagen tillåter det, bör en professionell tatuerare vägra att tatuera en minderårig på hals, händer och ansikte, som är särskilt synliga punkter på kroppen som en dag till och med kan äventyra en ung persons framtida karriär. En tatuerare bör inte bara ta ett jobb för en fråga om pengar, eftersom konsten att tatuera och tatuerarens hantverk är mycket mer värdefullt än pengar. Gulia, liksom många av sina andra kollegor, vill inte följa den så kallade "allt och nu"-kulturen eller ens göra det för pengarna och är mycket mån om att förklara sina ståndpunkter mer på djupet i en annan intervju.

Vad tycker du om den här historien?

Advertisement