En ung lärare tvingas bo i tält på grund av sin låga lön: "Mina elever får absolut inte veta om det"

av sofia

06 Juli 2022

En ung lärare tvingas bo i tält på grund av sin låga lön: "Mina elever får absolut inte veta om det"
Advertisement

Är det rätt att man tvingas ge upp sina drömmar bara för att systemet är korrupt och inte längre fungerar? Naturligtvis inte, det är inte på något sätt rättvist, men inför de extrema svårigheterna som ligger framför oss verkar det oundvikligt att behöva lägga det man verkligen vill hålla på med åt sidan och nöja sig med något annat. En person som vet detta mycket väl är Aimée Lê, en ung kvinna i Storbritannien som borde få oss att reflektera över de dåliga arbetsvillkoren för dem som till varje pris försöker fylla en sådan viktig roll i samhället som lärare gör. Den unga doktoranden, trots att hon vunnit ett stipendium, fick inte en tillräckligt hög lön för sin tjänst och till slut tvingades hon flytta in i ett campingtält för att spara pengar på boendet.

via Facebook / El sol del Sur

public domain pictures

public domain pictures

Aimée Lê har gjort många uppoffringar för att kunna fullfölja sitt mål om att bli lärare, ett yrke som hon känner att hon verkligen brinner för, nästan som om hon hade ett kall. Tyvärr tillät systemet henne inte att lyckas, trots hennes utbildning. Medan hon gick sitt andra år för att ta sin doktorsexamen, för vilken hon hade lyckats säkra ett årligt stipendium på 16 000 pund, var Aimée Lê fortfarande tvungen att försörja sig. Av den initiala summan gick 8 000 pund till collegeundervisning, medan resten, plus en låg lön som lärare, behövdes för att betala för hennes bostad och för att kunna leva i Storbritannien. Till slut hade hon cirka 12 000 pund om året kvar att leva på. Så länge hon kunde sova på ett billigt vandrarhem hade den unga läraren inga större problem, men när byggnaden tvingades stänga för renovering hade Aimée inte något val.

Kvinnan ville inte ge upp sina studier eller ens ge upp sin dröm om att bli lärare, så hon bestämde sig för att låna ett campingtält och leva under dessa förhållanden. Lyckligtvis hittade hon nära universitetsområdet ett protestläger, mot de dåliga förhållanden som skolarbetarna befinner sig i, och hon utnyttjade det för att inte känna sig ensam. Naturligtvis var Aimée rädd, särskilt under de första dagarna, och det var mycket svårt för henne, men hon gav aldrig upp sitt mål.

Advertisement

“Mis alumnos nunca lo supieron”: profesora vivió por años en una tienda de campaña tras pago injusto; historia...

Pubblicato da El sol del Sur su Domenica 3 luglio 2022

Så här beskriver hon denna upplevelse: "Det var kallt. Det var ett litet tält för bara en person, vilket innebar att det värmdes upp ganska snabbt. Men det fanns dagar då jag minns att jag vaknade med tältet täckt av snö. När jag inte var upptagen med min doktorsexamen eller med andra jobb, försökte jag lära mig att hugga ved och tända en brasa".

I vilket fall avslöjade Aimée aldrig för sina elever under vilka förhållanden hon levde, eftersom hon fruktade att det kunde påverka dem negativt. Den unga kvinnan berättade inte ens för sina föräldrar för att inte oroa dem, men till slut, efter två år under dessa förhållanden, var hon tvungen att flytta tillbaka hem till dem. Hon trodde att hon kunde hitta ett bättre jobb men det gjorde hon inte. Nu har hennes inställning förändrats mycket och Aimée vet inte exakt hur hennes framtid kommer att se ut, men hon är säker på sina förmågor: "Kommer jag fortfarande att bli lärare? Om jag ska vara ärlig har jag svårt att svara på den frågan. Det ironiska är att jag tycker att jag är väldigt lämpad för det här jobbet. Jag vet att jag är en riktigt bra lärare eftersom jag har fått mycket positiv feedback från mina elever, jag har anordnat en internationell konferens och jag har alltid arbetat med en mycket hög standard. Det är som ett kall."

Om systemet inte förändras har Aimée inget annat val än att falla tillbaka på vilket jobb som helst för att överleva ekonomiskt. Verkar detta rättvist enligt dig?

Advertisement