Eftersom han bara får 2,50$ per leverans ber det desperata budet sina kunder om generös dricks för att inte hamna på gatan

av sofia

27 Februari 2021

Eftersom han bara får 2,50$ per leverans ber det desperata budet sina kunder om generös dricks för att inte hamna på gatan
Advertisement

Att ta sig in på arbetsmarknaden är inte lätt och på grund av coronaviruspandemin är det idag ännu svårare. Många människor har förlorat sina jobb eller försöker desperat hitta lösningar för att betala hyran och handla mat - kort sagt en lösning för att kunna leva ett värdigt liv med sin lön. Pandemin har visserligen försvagat ekonomin i många länder, tänk bara på det faktum att de flesta företag såsom restauranger är stängda, men den har samtidigt gynnat andra former av handel, såsom take away och hemleverans. Inte för att dessa alternativ inte fanns innan coronaviruset, men nuförtiden är finns det många fler bud i alla åldrar som susar genom städerna i sina försöka att leverera pizza eller kinamat som någon beställt via en app i tid. Livet för dessa bud är tufft över hela världen, eftersom de vanligtvis är underbetalda och inte får tillräckligt med dricks. Riley Elliot som arbetar i Seattle lade upp ett hjärtskärande meddelande om detta på sociala medier.

via Seattle Times

Advertisement
Twitter / Christian St. Croix

Twitter / Christian St. Croix

"Pizzabudet" är en person som många andra, som har beslutat att tjäna lite extra pengar för att lägga undan med hjälp av ett kvälls- eller deltidsjobb. I dag är detta ett mycket populärt arbete och börjar för många människor bli den enda inkomstkällan. Det är inte längre en fråga om att spara pengar utan om att överleva. Budet Riley Elliot, 33 år gammal, publicerade en hjärtskärande video på twitter där han berättar att han inte kunde betala hyran. Pojken sitter tårögd i sin bil (troligen efter att just ha genomfört en hemleverans) och förklarar för användarna vad det innebär att arbeta som bud och leverera mat. "Jag är här ute och riskerar mitt liv mitt i en pandemi, men ingen bryr sig", skriver han i videons huvudbeskrivning, där han hänvisar till sin låga inkomst och avsaknad på dricks.

Riley får 2,50 dollar för en leverans, även om det tar 45 minuter och kostar 3 dollar att parkera.

Advertisement
Twitter / Christian St. Croix

Twitter / Christian St. Croix

Riley är i tårar i videon och hävdar att han inte kan betala hyran med sin lön: "Det spelar ingen roll om jag tar flera jobb eller om jag knappt kan sova eller äter någonting. Om det fortsätter så här kommer jag att bli hemlös igen för tredje gången sedan i maj och allt beror på att de flesta människor inte ger någon dricks när de får maten levererad. Ska det vara så svårt att ge någon $ 5?"

Hans video har setts av miljoner användare och lyckligtvis har den unge mannen fått många donationer och stöd. Pengarna gjorde det möjligt för honom att flytta in i ett nytt hus tillsammans med sin partner, men han har inte glömt alla andra människor som befinner sig i samma situation som han. Riley donerade 12 000 dollar av de mottagna pengarna, till de som inte hade råd att betala sina räkningar eller mat. En mycket generös gest!

Advertisement