En desperat dotter ser till att bli anställd i tvättstugan på ett vårdhem för att kunna få träffa sin äldre mamma

av sofia

05 November 2020

En desperat dotter ser till att bli anställd i tvättstugan på ett vårdhem för att kunna få träffa sin äldre mamma
Advertisement

Vad gör man inte för att ens föräldrar ska må bra och för att slippa skilja sig från dem i de ögonblick då man behöver varandra som mest. För att inte behöva lämna dem ensamma skulle vi barn vara villiga att ta alla typer av jobb och utföra alla typer av uppgifter och verkligen röra om i våra liv för deras skull. I samband med Covid-19-pandemin har säkerhetsrestriktionerna för att skydda äldre och svagare människor inneburit att undvika allt för mycket närkontakt med andra för att undvika smitta. Det är därför många äldre föräldrar på äldreboenden inte har träffat sina barn på väldigt länge...

via NewsBreak

Advertisement
CBS Boston

CBS Boston

Detta hände MJ Ryan, en amerikansk kvinna vars mamma, som heter Theresa, har bott på ett äldreboende sedan en längre tid tillbaka. Kvinnan är 90 år och lider av en akut form av demens, men när hon var yngre sa hon alltid dessa ord till sin dotter: "Det finns alltid ett annat sätt. När något står i din väg måste du försöka hitta en väg runt det."

MJ bestämde sig för att följa sin mammas råd. Med tanke på att hon på grund av utbrottet av den globala pandemin inte längre skulle kunna besöka sin mamma på boendet i Massachusetts och kände att det inte längre räckte med videosamtal från hennes mobil eller surfplatta för att klara ett avstånd som växte allt större bestämde sig MJ för att börja jobba som assistent i tvättstugan på äldreboendet varje torsdag eftermiddag. MJ fick på så sätt träffa sin sjuka mamma åtminstone en gång i veckan.

Bättre än ingenting i dessa svåra tider, eller hur?

Advertisement