Den sociala distanseringen är vår chans att stanna hemma och skydda våra mor- och farföräldrar från coronaviruset

av sofia

21 April 2020

Den sociala distanseringen är vår chans att stanna hemma och skydda våra mor- och farföräldrar från coronaviruset
Advertisement

Den obligatoriska karantänen, de restriktiva åtgärderna som inletts av regeringen och spridningen av covid-19, tvingar många av oss att stanna i hemmet för att försöka bryta smittkedjan. Coronaviruset påverkar faktiskt, i procent, en stor del av de äldre. Den genomsnittliga dödsåldern för covid-19 i Italien är till exempel 81 år i ett av de "äldsta" länderna i världen. Det karantänen lär oss är att vi verkligen måste skydda våra mor- och farföräldrar.

via The Wall Street Journal

Advertisement
Madgerly/Flickr

Madgerly/Flickr

Våra morföräldrar är arvet från deras generation, en generation som växte upp under bomberna i ett världskrig, bevittnade en enastående ekonomisk återhämtning, fick erfarenhet genom hårt arbete, genom sina barn som föddes och växte upp och med den tillgivenhet som de känt för sina barnbarn. Våra mor- och farföräldrar är den visdom som vi alla skulle vilja ha och förhoppningsvis kommer att få en dag när vi blir gamla.

I detta mycket känsliga ögonblick av globalpandemi, där ett hemskt virus som föddes i de östra regionerna av världen hotar befolkningen i alla nationer, är det upp till oss barn och barnbarn att göra en extrem uppoffring för att skydda våra äldre släktingar och se till att de är trygga.

Advertisement
Wallpaper Flare

Wallpaper Flare

Obligatorisk karantän är också en restriktiv åtgärd för att skydda just den åldersgrupp som är mest utsatt för viruset, den som har högst dödlighet, som hamnar på intensivvården på hundratusentals sjukhus och som tyvärr sedan inte blir utskriven. Detta är chansen för vår generation att rädda minnet om världen, den dyrbara äldre generationen som har levt, lärt sig själva och lärt sin familj så mycket och som fortfarande kan lära oss något, kanske genom att låta oss lyssna på en historia om deras spännande förflutna.
 
För att fortsätta kunna lyssna på deras visdomsord måste vi först följa reglerna för social distansering, även med våra mor- och farföräldrar för att sedan en dag, förr eller senare, kunna få krama om dem igen när de är trygga och säkra.
 

Advertisement