Det är alltid värt det att sluta röka, fördelarna för din hälsa både på kort och lång sikt är enorma - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Det är alltid värt det att sluta röka,…
Till en början verkade den inte lita på någon, men sedan hittade de katten sovandes tillsammans med den nyfödda lilla flickan i hennes lilla säng Under 6 år var det ingen som ville ha den här handikappade hunden tills dess att en man i rullstol tog hand om den

Det är alltid värt det att sluta röka, fördelarna för din hälsa både på kort och lång sikt är enorma

Av sofia
1.041
Advertisement

Det är allmänt känt att rökning aldrig har varit bra för någon. Vid det här laget känner även de som är riktiga storrökare till de allvarliga riskerna som denna fruktansvärda ovana för med sig. Ändå, är det för vissa inte tillräckligt att veta att deras lungor snart inte kommer att fungera normalt, att deras hud blir gulaktig och åldras för tidigt och att även deras tänder kommer att präglas av varje rökt cigarett. Å andra sidan är alla ansvariga för sina egna handlingar. Det viktiga är att man gör välinformerade val. Rökning är skadligt och vi vet alla om det - men vet du vad som händer i kroppen när du slutar? Nedan har vi gjort en lista med några av de otroliga fördelarna med att sluta röka.

via: Healthline

De gynnsamma effekterna av att sluta röka börjar 20 minuter efter det att du fattat detta viktiga beslut. Genom att sluta röka kommer blodtrycket och hjärtfrekvensen att sakta ner och regleras igen. Efter 8-12 timmar återgår kolmonoxidnivån i blodet till en normal nivå. När nivån av kolmonoxid i blodet börjar minska tills dess att den försvinner helt återgår syrgasnivån i blodet till det normala. Efter att ha tillbringat 24 hela timmar utan att ens röka en enda cigarett kan vi skryta med att vi har minskat risken för hjärtattack med en dag. Efter bara två dagar kommer du förmodligen återigen kunna njuta av smaken på mat och din luktkänsla kommer även att förbättras märkbart.

image: Pixabay

Efter 2 veckor - och under de följande veckorna - kommer blodcirkulationen redan att ha förbättras märkbart och med den även lungkapaciteten. Enligt University of Michigan ökar lungkapaciteten med 30% efter 2 veckor. Efter 1 månad har hostan som alltid har spökat nästan helt försvunnit och även din kondition kommer definitivt att ha förbättrats. Efter tre månader kommer en föredetta rökare att öka sina chanser att bli fertil och risken att barnet kommer att födas för tidigt minskar.

Efter ett år kommer risken för kranskärlssjukdomar ha halverats jämfört med en rökare. Du kommer att märka hur lite hosta du har efter ett år utan rök och hur mycket din andning har förbättrats. Ju längre tid som går utan att du röker, desto mer halverar du och minskar risken för att få en stroke eller cancer i lungorna, i munnen, halsen, matstrupen, i urinblåsan och bukspottkörteln.

 

Det är alltid värt att sluta - din kropp kommer att vara dig evigt tacksam.

Tags: Må braHälsaMedicin
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack