Äldrevården bekräftar att man idag enbart blir gammal efter det att man fyllt 75 - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Äldrevården bekräftar att man idag…
7 typer av människor som kan ha en negativ inverkan på vårt psykiska välmående 6 skäl till varför Vågen anses vara det mest ädla stjärntecknet

Äldrevården bekräftar att man idag enbart blir gammal efter det att man fyllt 75

Av sofia
1.263
Advertisement

Bekvämligheterna, de vetenskapliga upptäckterna och generellt sett kvaliteten på det moderna livet har oundvikligen ökat livslängden i mer utvecklade länder. En person som är 60 år gammal är inte jämförbar om man tittar på mental och kognitiv styrka, med en för cirka 20 eller 30 år sedan och detta kan bara betyda en sak, att vi åldras långsammare. Av denna anledning har geriatrikerna definierat begreppsmässigt den ålder där en person kan anses vara gammal och det rör sig om en riktig åldersrevolution.

via: ansa.it
image: Pixabay

Det är numer officiellt att en person enbart efter 75 år kan anses vara gammal. Nyheten som är en riktig åldersrevolution kommer direkt från kongressen för det italienska sällskapet Gerontology and Geriatrics (SIGG) som ägde rum i Rom. Enligt experterna har en person som är 65 år samma fysiska och mentala styrka som den hos en person i åldern 40-45 år för cirka 30 år sedan! En av 75 har samma fakulteter som en 55-årig från 1980, säger professor Niccolò Marchionni vid universitetet i Florens och chef för kardiovaskulära avdelningen på sjukhuset Careggi..

Medelåldern i de mest utvecklade länderna har ökat med cirka 20 år jämfört med början av 1900-talet, och de flesta mellan 60 och 75 år är vid utmärkt hälsa. Förväntad livslängd har därför anpassats till modern levnadsstandard vilket gör att sjukdomar uppkommer längre fram.

image: Pexels

Av detta skäl föreslog geriatrikerna under mötet att anpassa begreppet ålderdom till tiderna med hänsyn till nuvarande demografiska förhållanden och det faktum att du faktiskt är äldre när du når en förväntad livslängd på cirka 10 år. Enligt de senaste statistiska uppgifterna är medelåldern för livslängd cirka 85 år för kvinnor och något mindre, 82-83 år för män. När allt kommer omkring, kan man undra vem som idag skulle definera en 65 årig man eller kvinna, som äldre med tanke på det nuvarande fysiska tillståndet hos människor?

Tags: Må braHälsaMedicin
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack