Magkatarr, hur du känner igen och behandlar detta vanliga tillstånd som orsakas av för mycket stress

av sofia

26 Maj 2020

Magkatarr, hur du känner igen och behandlar detta vanliga tillstånd som orsakas av för mycket stress
Advertisement

Psykosomatiska magbesvär är ofta resultatet av den stress som vi samlar på oss under årens lopp. Ett hektiskt liv fullt av oro och bekymmer kommer verkligen inte att gynna vår hälsa. Man skulle kunna säga att stress, i själva verket, är vår största fiende. Magkatarr kommer ofta efter långa perioder av stress där vi inte kan hantera pressen från vissa situationer. En tyngd som påverkar vårt välbefinnande och som kan visa sig i form av en inflammation i magens innervägg. Många människor lider av denna irriterande störning orsakad av intensiva perioder av psykofysisk stress och vet inte hur de ska bli av med den. Visst, är det i dessa fall bra att rådfråga en pålitlig läkare eller gastroenterolog för att identifiera orsaken bakom din magkatarr.

Advertisement
Pexels

Pexels

Ofta verkar det som att denna typ av sjukdom orsakas av känslomässiga problem och de främsta symptomen är:

halsbränna, särskilt i den övre delen av buken
minskad aptit, som ibland kan åtföljas av illamående och kräkningar
en överdrigen mättnadskänsla och uppblåsthet i buken omedelbart efter måltiderna
ett generell känsla av obehag

I grund och botten handlar det om dålig matsmältning orsakad av en inflammation som påverkar matsmältningsfunktionerna och magtömningen och gör att man känner sig tung.

Advertisement
Wallpaperflare

Wallpaperflare

Som vi redan nämnt är detta en störning som huvudsakligen orsakas av långvariga perioder av stress, där ångest och irritation uppstår, alla dessa element är verkligen destruktiva för vår mage och följaktligen för vår hälsa. På vårt eget lilla sätt måste vi försöka hålla oro och bekymmer borta, om vi inte vill att de ska förstöra vår hälsa, men vi kan också försöka anta en hälsosammare livsstil genom att utöva någon form av fysisk aktivitet regelbundet. Kosthållningen är också grundläggande, du bör försöka undvika stekt, fet och kryddstark mat, eftersom de är ansvariga för en ökning av magsyran och irriterar magväggarna. Försök att öka intaget av frukt och grönsaker i vardagen och rådfråga din läkare innan du använder någon form av läkemedel för att lindra smärtan och minska surhetsgraden.

Advertisement