Magnesium är ett livsviktigt mineral och det här är anledningen till varför du bör få i dig det dagligen - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Magnesium är ett livsviktigt mineral…
10 livsmedel som hjälper dig att sänka blodsockernivån utan att du ens märker det De turas om med att sätta sig på en gigantisk sköldpadda för att ta foton och bilderna får starka reaktioner

Magnesium är ett livsviktigt mineral och det här är anledningen till varför du bör få i dig det dagligen

Av sofia
1.868
Advertisement

Magnesium är ett ämne som vår kropp inte kan vara utan, eftersom det har många goda egenskaper som hjälper oss i vardagen. Det kallas ofta för "källan till ungdom" eftersom det förhindrar och hjälper till att behandla många sjukdomar, såsom ångest och depression för att nämna några. För kvinnor kan magnesium vara effektivt mot menstruations smärtor och humörsvängningar. Men vilka är då de magiska egenskaperna hos detta mirakulösa mineral?

image: Flickr

Förbättrar sömnen: När vi har magnesiumbrist, påverkas melatonin nivån, det hormon som reglerar vår sömn. Magnesium hjälper till att reglera stresshormoner och fungerar därför mot ångest, en av de första orsakerna till sömnlöshet.

Hjälper nervsystemet att slappna av: Serotonin är strikt beroende av magnesium, vilket hjälper oss att reglera humöret.

Förbättrar musklerna: Magnesium möjliggör en större insulinproduktion, vilket är viktigt för muskeltillväxt och utveckling. Magnesium hjälper också till att slappna av i musklerna och undvika kramper.

Skelett: Magnesium är också grundläggande för upptagningen av kalcium och är utan tvekan ett av de viktigaste näringsämnena som bidrar till benhälsa.

Tänder: Magnesiumbrist kan orsaka obalans av fosfor och kalcium i saliven, vilket skadar tänderna.

Förstoppning: Magnesium främjar tarmrörelserna, vilket hjälper oss att få ut alla toxiner från tarmen.

Vätskebalans: Magnesium är också viktigt för att återfukta kroppen.

Diabetes: Magnesium ökar utsöndringen av insulin, som redan nämnts ovan och förbättrar sockermetabolismen. Utan magnesium kan glukos inte nå cellerna.

Tags: Må braHälsaMedicin
Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack