En 98-åring använder sina livsbesparingar för att öppna en fristad för djur - TittaPaVideon.se
x
En 98-åring använder sina livsbesparingar…
Den här läkarens patienter betalar för sina läkarbesök, sin behandling och sina läkemedel enbart om de har råd 20 bilder som visar att katter verkligen har en konstig känsla för humor

En 98-åring använder sina livsbesparingar för att öppna en fristad för djur

02 December 2019 • Av sofia
1.481
Advertisement

Denna berättelse handlar om någon med ett väldigt stort hjärta och mycket tur i livet. Huvudpersonen i denna extraordinära sanna historia är en 98-årig amerikan vid namn Russ Gremel som mot slutet av sitt långa liv bestämde sig för att investera de 2 miljoner dollar som han hade sparat tack vare sina investeringar i aktier i att skapa en fristad för djur och för att bevara dem. En gest som har rört många av hans medborgare i Illinois, USA.

via: Today
image: Facebook

Tidigare hade hans bror övertygat honom om att investera i apotek. Han sa till honom att "alla människor alltid behöver medicin och kvinnor kommer alltid att behöva kosmetika". Russ trodde att han hade gjort rätt val genom att köpa 1 000 dollar i aktier i Chicagos apotekskedja vid namn Walgreens. Under de senaste sju decennierna har denna investering förvandlats till över 2 miljoner dollar till ett totalt värde av 27 648 aktier!

Nu när han är 98 år gammal, har Russ valt att donera all sin förmögenhet till Illinois Audubon Society. Den gamle mannen ville att hans pengar skulle användas för att skapa ett nytt naturreservat på 40 hektar och förvandla marken till Gremel Wildlife Sanctuary.
 

image: Facebook

Russ var mycket rak angående sitt val och förklarade tydligt: "Det här är vad pengarna är till för. Om du inte kan göra det, får du dem inte."

Efter att ha upplevt den stora depressionen lärde han sig att leva på ett mycket enkelt och sparsamt sätt. I själva verket anser Russ att livet inte behöver vara extravagant eller lyxigt för att göra en person lycklig. Han gifte sig aldrig och fick aldrig några barn och hävdar att en enkel gryta och lite havremjöl kan göra honom till en lycklig man.
 

Advertisement
image: Facebook

Den stora donationen kommer att hjälpa hans stat att bevara vilda djur från framtida klimatförändringar och byggandet av Gremel Wildlife Sanctuary kommer att förvandlas till ett odödligt testament som bara en extraordinär "veteran" i livet som Russ Gremel kunde lämna efter sig. En mycket generös gest som aldrig kommer att glömmas.

Bra jobbat Russ!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack