En föredetta veterinär på 90 år tillverkar rullstolar för rörelsehindrade djur "Att se dem springa är min lön" - TittaPaVideon.se
x
En föredetta veterinär på 90 år…
En mamma är oersättlig för sin dotter och bandet som skapas mellan dem är för evigt När släktingar lägger sig i föräldrarnas beslut är det viktigt att sätta tydliga gränser

En föredetta veterinär på 90 år tillverkar rullstolar för rörelsehindrade djur "Att se dem springa är min lön"

29 Oktober 2019 • Av sofia
1.304
Advertisement

Det finns människor som tillägnar mestadels av sin tid till att hjälpa andra och samtidigt ägna sig åt sin passion. Lincoln Parkes, till exempel, är en 90-årig man som var veterinär hela sitt liv och ägnade sig åt att hjälpa alla de djur som inte var så lyckligt lottade i livet. Under 1960-talet uppfann och Lincoln och tog patent på en av sina uppfinningar för att tillåta funktionshindrade djur att gå. Kort sagt, en man som även efter sin pension fortsatte att ägna sig åt djur och deras välbefinnande.

I en liten stad i Chesapeake Bay i USA tillbringar Lincoln Parkes sina dagar med att bygga hundrullstolar. De allra första prototyperna tog han paten på under 1960-talet, när han förutom att vara veterinär också öppnade en butik som ett andra yrke. I sitt liv utförde Parkes mer än 3 000 operationer på ryggraden hos hundar och andra djur och 1991 gick han i pension och flyttade till Oxford, Maryland.

Hans pension innebar inte att han slutade arbeta, tvärtom. Lincoln fortsatte att ägna sig åt sitt arbete som veterinär, han öppnade ett laboratorium två kvarter från sitt hem och fortsatte att spendera mellan 8 och 10 timmar om dagen med att bygga rullstolar för hundar och funktionshindrade djur.

"Jag gillar det faktum att ge djuren ett bättre liv. När de inte kan gå förlorar de sin livlighet och sin ande, men tack vare en vagn finner de möjligheten att använda sina framben och glädjen att springa och gå"

Advertisement

Lincolns rullstolar är gjorda med hans egna händer, är specialanpassade och inkluderar: en mindre modell för hundar med ryggproblem, en ännu mindre version för Chihuahuas födda utan framben och en stor modell för shäferhundar.

Parkes säger att han inte gjorde det för pengarna - "När jag ser dem springa ut från min dörr med sin rullstol, det är min lön" berättar den gamle mannen.

Under alla dessa år har Lincoln hjälpt många hundar, katter, men också kaniner, grisar och till och med en kyckling.

En riktig djurvän.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack